Deze luxe risotto smaakt hetzelfde als een Big Mac

CREDITS: IG: Ryan Clift

Kun jij enerzijds ontzettend genieten van een avondje luxe dineren? Kaarsjes aan, wijntjes erbij en lekker lang tafelen? Maar zeg jij anderzijds op zijn tijd ook geen ‘nee’ tegen een burgertje van de McDonald’s? Dan hebben wij het ideale gerecht voor jou! Chef Ryan Clift bedacht namelijk een risotto geïnspireerd op de welbekende Big Mac.

Oordeel zelf, fine dining of fast food: Big Mac risotto

Volgens Clift “smaakt de basis precies alsof je een Big Mac aan het eten bent”. Het gerecht bestaat uit risotto (uiteraard), huisgemaakte kaas, augurk, dille en sesamzaad. Precies zoals we de Big Mac kennen dus.

risotto, Deze luxe risotto smaakt hetzelfde als een Big Mac
Foto: Bigstock

Saus

De grote vraag is nu, zit er ook de juiste Big Mac saus bij deze risotto? Dit ingrediënt is natuurlijk onmisbaar wanneer je een gerecht van de Big Mac wilt maken. Clift zegt dat toen ze de saus voor de risotto wilden gaan maken, ze eigenlijk toevallig de perfecte Big Mac saus namaakte. Hierdoor hebben ze dus de smaak van de populairste burger ter wereld na weten te bootsen. Zelf zegt Clift erover: “the key to it is using a specific mustard.” Welke mosterd dit précies is, houdt hij helaas geheim.

Bereiding

De risotto wordt afgetopt met een Wagyu steak en daarna met een huisgemaakte kaas. De sla die door de risotto gemixt wordt, zorgt voor de crunch, en hierop vind je gefermenteerde augurk, dille en sesamzaad. Oké, het is dus niet voor de volle 100% gelijk, maar minstens zo lekker.

Wil je dit gerecht zelf ook wel eens proeven? Dan zul je wel een stukje moeten reizen, het restaurant is niet bepaald om de hoek. Ryan Clift is namelijk eigenaar van de Tippling Club in Singapore. Is Singapore nog niet ver genoeg? Clift heeft zijn recept gedeeld met Australische chef Matt Butcher. De enige echter Big Mac risotto zal dus ook in Sydney te proberen zijn. En anders probeer je het toch gewoon zelf? It’s worth a shot.