Man uit Ohio verliest 20 kilo door het bierdieet

CREDITS: Bryan Angelo | Unsplash

De zomer komt steeds dichterbij. Dus als je voor die summerbody wil gaan moet je nu echt beginnen. En alsof het niet lastig genoeg is om in shape te komen, maakt de neverending pandemie het niet makkelijker voor ons. Want laten we eerlijk zijn, de lockdown heeft ervoor gezorgd dat veel van ons, inlcuding myself, andere passies hebben gevonden. Waar we eerst losgingen in de nachtclubs en lekker gingen uiteten met vrienden, is nu Netflix, veel eten, veel bier en veel wijn de nieuwe norm geworden.

Dit dieet is speciaal voor de echte bier liefhebbers onder ons

Ja, je moet wat. Dus van de hele dag op je luie reet zitten en non-stop eten is het niet gek dat je in een keer een pensje hebt ontwikkeld. Aan de andere kant is er geen beter moment dan nu om je leven compleet om te gooien. Je hebt minder afleidingen en meer tijd om je doelen te bereiken.

bier, Man uit Ohio verliest 20 kilo door het bierdieet
Foto: Gonzalo Remy

Het bierdieet

Een legendarische man in Ohio heeft het ultieme dieet gevonden om af te vallen, althans dat beweert hij… Dell Hall heeft afgelopen jaar headlines gemaakt door zijn bierdieet. Ja, dat lees je goed. Deze beste man heeft voor veel bierliefhebbers een uniek dieet gevolgd waarmee hij twintig kilo is afgevallen. Het dieet houdt in dat hij 46 dagen lang bier drinkt voor ontbijt, lunch en avondeten. Hij vertelde dat het dieet hem de meest bizarre dromen gaf over eten.

Het bierdieet heeft Hall niet zelf uitgevonden, maar hij is geïnspireerd door de Monniken in 1600. De monniken vastten maar liefst 46 dagen en dronken alleen maar bier. Dus Hall besloot dit ook te doen. Hij deelde zijn bierdieet ervaring op social media en hield daar ook zijn gewicht bij. Hall was vooral van plan om zichzelf te bewijzen dat hij het kan. Hij is niet vies van hard werken als veteraan en zorgde er altijd voor dat hij nummer één was van de klas. Daarnaast heeft Hall volledige marathons gerent van 26,2 miles. Dus hij houdt wel van een uitdaging.

bier
Foto: Evan Dvorkin

Word dit dé nieuwe dieet hype?

Dus gaan we met zijn alle massaal aan het bierdieet? Dat zal waarschijnlijk niet het geval zijn. De hele dag bier naar achtertikken klinkt misschien als een natte droom van veel mannen. En waarschijnlijk was dit de normaalste zaak op wereld tijdens je vakantie met vrienden. Maar dan kon je ook nog lekker een vette hap erbij bestellen. Nu is het alleen bier. Daarnaast is 46 dagen bier drinken allesbehalve gezond voor je lichaam. Het kan het risico van leveraandoeningen flink verhogen en zorgen voor diabetes type 2. En voor de sportschoolfanaten onder ons is het funest voor je energie en spieropbouw. Heb je schijt en wil je het toch proberen? More power to you. Maar de beste manier om fit te worden is door gezond te eten en veel bewegen. Ja, we hadden het liever ook anders gezien.