De nieuwe Ferrari 488 Pista Spider is een bizar beest

Rides

Het is alweer een tijdje geleden: in 1929 richtte Enzo Ferrari zijn eigen raceteam op. Pas in 1947 ging het Italiaanse merk ook legale straatauto’s produceren. En de auto’s van Ferrari zijn snel. Zeer snel. Het merk wordt natuurlijk in één adem genoemd met de Formule 1. En als je op de snelweg een Fiat Punto een Ferrari ziet inhalen, zal je twee keer met je ogen moeten knipperen.

Zo is het ook met de nieuwe Ferrari Pista Spider. De Pista Spider is het 50e drop-top model van Ferrari en is dit weekend onthuld tijdens het Concours d’Elegance op Pebble Beach.

Ferrari 488 Pista Spider

Een nieuwe Ferrari betekent ook een nieuwe motor. En niet zomaar eentje: dit is de krachtigste V8 ooit van het merk. Het beestje heeft 720 pk en is uitgeroepen tot ’s werelds beste motor tijdens de International Engine of the Year verkiezing.

Met de nieuwe Pista Spider ben je dan ook van 0 tot 100 km/h in 2,85 seconden. Tel daar zo’n 5 seconden bij op en je zit aan de 200 km/h, om uiteindelijk de 340 km/h aan te kunnen tikken.

Maatstaf

Het nieuwe model van Ferrari is een maatstaf die Ferrari zo graag wil hebben. De 488 Pista Spider is het broertje van de 488 Pista. De Pista Spider is een cabrio, terwijl de ‘gewone’ Pista dicht is. Ferrari heeft de niuewe Spider 50 pk meer gegeven. Ondanks dat de auto 100 kilogram zwaarder is, is hij dus nog wel even snel. Ferrari heeft er nog wel alles aangedaan om de auto zo licht mogelijk te maken. Er is bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van koolstofvezel en alcantara.

Het doel

De Ferrari-ontwerpers hadden als belangrijkste doel om het huwelijk tussen aerodynamische efficiëntie en de zuiverheid van de vorm te bewaren. En dit zonder dat het afdoet van de race-geest van de auto’s. Dit komt terug door de karakteristieke lijn die over de auto loopt. De dynamiek van de Ferrari Pista Spider is wat hem zo speciaal maakt. De vlijmscherpe acceleratie, remefficiënte en snelle versnellingen zorgen voor een ultieme rijervaring.

tags: , ,
Total
15
Share