Zo draag je in de zomer een pak

CREDITS: Bigstock

Het dragen van een pak en hoge temperaturen: allesbehalve een match made in heaven. Als het boven 15°C willen wij Nederlanders adilettes aan, het liefst met een zwembroek én een short sleeve shirt. Nou, mooi is dat. We moeten eigenlijk gewoon een voorbeeld nemen aan de Italianen. Ook als het warm is dragen deze helden een pak. Beetje gladjes, maar wel gelikt. In de positieve zin van ’t woord, want eerlijk is eerlijk: de Graziano Pellè’s van deze wereld zijn wel stijlvol. En zo kun jij deze zomer ook een pak dragen.

Tips: zo draag je in de zomer een pak

1. Adem in, adem uit

Een beetje lucht is lekker hoor, vooral als het warm is. Daarom is de stof van je pak van levensbelang in de zomer. In grote lijnen zijn er drie goede opties bij hoge temperaturen: linnen, katoen en – ja, let op – wol. Aan de stof zal je waarschijnlijk niet snel denken, maar high twisted wol kan zéér fijn zijn de zomer. Pro tip: een ongevoerd jasje doet wonderen.

bierbuikje
Foto: Bigstock

2. Heet onder de voeten

Zweetvoeten. Niet chill. Warmte begint vaak bij je voeten, dus een frisse wind erdoorheen kan geen kwaad. Teenslippers is dan het eerste waar je aan denkt… Maar dat gaat te ver. Loafers zijn daarentegen deze wél stijlvol en bij hoge temperaturen je beste maat. Vrijheid, blijheid.

Pak 1
Foto: Alex Hudson

3. Fresh box

Om te voorkomen dat je de hele dag naar zweet stinkt, is het handig om te denken aan een fresh box. Zorg er altijd voor dat je voorbereid op pad gaat met een extra ondershirt, deodorant, parfum. En om het af te maken: een pochet.

Pak 2
Foto: Bigstock

4. Lichte dagen

Donkere kleuren absorberen warmte. Tja, helaas, want donkere kleuren zijn over het algemeen iets toegankelijker op het gebied van suits. Dus in de zomer is het tijd voor lichte kleuren. Babyblauw, turquoise, licht grijs: het is even wennen, maar daarna wil je nooit meer anders. Dit is wel een beetje voor de man die niet vies is van bekijks.

bierbuikje
Foto: Bigstock