Vijf regels voor het dragen van een ring

Kleren maken de man, zeggen ze wel eens. Maar accessoires dan? Die zijn minstens zo belangrijk! Regelmatig laten we je de tofste horloges zien. Dit is het perfecte sieraad om je look mee af te maken. Maar er zijn meer mogelijkheden als het op accessoires aan komt. Eén daarvan is de ring. Dit toffe sieraad mag zeker niet in je garderobe ontbreken. Hier vijf regels die je in je achterhoofd moet houden bij het dragen van een ring.

De vijf regels voor het dragen van ring

#1 Kies de juiste hand

Traditiegetrouw draag je trouwringen aan je linkerhand. Alle andere ringen vallen in een grijs gebied, daar zijn niet echt duidelijk regels over. Sommigen zeggen dat je een ring aan je niet-dominante hand moet dragen (de hand waar je niet mee schrijft), anderen beweren juist van wel. Kortom, het maakt niet zoveel uit. Doe waar jij je prettig bij voelt. Tenzij je voor een klassieke zegelring gaat. Deze toffe ring wordt van oudsher net als de trouwring aan de linkerhand gedragen.

#2 Less is more

Dus hou het subtiel! Ringen zijn klein, maar vallen snel op. Te veel is dus niet goed. Remember: accessoires moeten je outfit juist afmaken, niet overheersen.

Ring mannen
Foto: ATPRess

#3 Kies voor één metaal

Er zijn niet echt duidelijke regels als het aankomt op metalen, maar over het algemeen is het mooier als je voor één materiaal kiest. Doorgaans zijn de opties zilver en goud. Als je een voorkeur hebt voor één van de twee is het makkelijk, dan is de keuze snel gemaakt. Heb je dat niet? Dan is het slim om eens naar de ondertoon van je huid te kijken. Heb je een koele ondertoon, dan staat zilver waarschijnlijk mooier. Heb je een warme ondertoon, kies dan voor goud. Nu hoor ik je denken: ‘uhhh, ondertoon?’. Gelukkig is er een simpel trucje om er achter te komen in welke categorie jij valt. Kijk eens naar de bovenkant van je handen. Zijn je aderen duidelijk zichtbaar? Dan heb jij een koele ondertoon en kies je dus voor zilver. Moet je goed kijken om ze te spotten? Dan heb jij een warme ondertoon en zal goud waarschijnlijk mooier zijn.

Foto’s: Homem Vaidoso

#4 Hou het in proportie

Het is van belang dat je ring in proportie is met je hand. Het is heel simpel: heb je kleine handen, ga dan voor een kleinere ring. Grote handen? Kies een grote ring. Hetzelfde geldt voor de dikte van je vingers. Bij dunne vingers is het mooier als je voor een compacte, kleine ring gaat. Bij dikkere vingerkootjes is het beter om voor een bredere ring te gaan. Het klinkt misschien logisch, maar het is goed om hier bij stil te staan. Kleine details als deze maken al veel verschil!

#5 Hou het in balans

Het is mooi om je ring te combineren met andere sieraden, maar let daarbij wel op dat je ze goed verdeelt over je handen. Draag je bijvoorbeeld aan je rechterhand een ring? Hou het dan in balans door om je linkerpols een horloge af armband te hangen. Dit oogt veel beter dan één arm vol sieraden en eentje die helemaal kaal is. Ook als je graag meerdere ringen wilt dragen is het slim om deze regel in je achterhoofd te houden. Twee of zelfs drie ringen kunnen heel goed, mits je het verspreid over beide handen.

Ring mannen1
Foto: Homem Vaidoso