Zo draag je een bomberjack stijlvol

CREDITS: Grand Frank

De bomberjack heeft een lange weg afgelegd vanaf zijn militaire oorsprong. Tegenwoordig is het een hot item onder vele mannen. Maar hoe draag je nou eigenlijk zo’n bomberjack, zonder op een gabber te lijken? Het is een tijdloos bovenkleding stuk dat elke man moet bezitten. Of je nu iets zoekt om je warm te houden in de winter of om casual outfits te voltooien, een bomberjack is het antwoord. We laten je graag zien hoe je van elke look kunt profiteren, van formeel tot streetwear.

Zo draag je een bomberjack stijlvol

Pantalon

Door een bomberjack te combineren met een getailleerde pantalon die net boven de enkels valt, creëer je een classy look. Hiermee kun je jezelf net zo goed op kantoor als aan de bar vertonen. Contrast is hier key en het loont om te zoeken naar kleuren en stoffen die bij elkaar passen.

T-shirt met jeans

Het combineren van een basic T-shirt met een jeans lijkt misschien passé, maar doe er een bomber bovenop en het geeft de look een geheel nieuw leven. Meer dan dat, het vertegenwoordigt een zekere nonchalance.

Overhemd

Voor sommigen is de gedachte aan een bomberjack met iets anders dan een T-shirt met ronde hals of een hoodie bijna onmogelijk. Een overhemd is perfect te combineren met een bomber en dient als alternatief voor een blazer.

Baseballpet

De baseballpet en bomberjack. Niets verbergt een zware stapavond zo goed, of zo stijlvol. Als je een pet met een logo draagt, blijf dan weg van een bomber met logo’s erop. Zorg er daarnaast voor dat je bomber en pet qua kleur op elkaar afgestemd zijn.

Suède laarzen

Schoenen kunnen je look maken of breken. Als je je bomberjack met een spijkerbroek draagt, kun je niet voorbij aan een paar suède laarzen. Laarzen of hoge schoenen doen het altijd goed in combinatie met een bomber. Als laarzen echter niet jouw ding zijn, zijn een paar vette sneakers de volgende beste optie.