De zegelring is terug van weggeweest!

Zegelringen werden altijd gezien als een teken van rijkdom en status. Het was een letterlijke vorm van krachtverband. Van koningen tot bankiers, pauzen tot gangsters, bij alleen sierden dergelijke ringen. Al dan niet om de pink! Het wordt dan ook niet als een verassing gezien dat de zegelring een comeback aan het maken is. Alleen dit keer is hij geschikt voor iedereen.

De zegelring is trending

Ik snap als je wat terughoudend bent om een gouden, zilveren of bronze knoepert om je vinger te dragen. Klassieke mannelijke sieraden zijn meestal een sobere affaire, tenzij je naam DJ Khaled is. Maar ze zijn echter zo makkelijk te dragen dan de meeste stukken goud. Je hoeft geen landadel te zijn om er een om je vinger te winden. Noch heb je toegang nodig tot een Italiaanse modefortuin.

 

Waar komen ze eigenlijk vandaan?

Vroeger stuurden mensen brieven. Waar een handgeschreven tekst op papier werd gezet en vervolgens verstuurd. Voordat een of ander genie op het idee kwam om zelfklevende enveloppen te maken, werd zo’n briefwisseling meestal met was verzegeld..

Sieraden werden ingezet om documenten te bestempelen en te ondertekenen. ‘Deze gaan zo ver terug als de vierde eeuw voor Christus in het oude Egypte’, vertelt Gossie Goodbody, juweel historicus. In feite werden deze zegels vaak beschouwd als meer opvallend dan een handtekening. De meest belangrijke brieven in de geschiedenis zijn ondertekend met een zegel om de authenticiteit te bewijzen. Vaak met familiewapen. Dit was heel belangrijk om te zien of je achternaam dicteerde of je uit het paleis kwam of in het schuurtje tussen de varkens woonde.

Ondanks de traditie om een zegelring met het familiewapen van generatie op generatie door te geven, werd het stuk gedemocratiseerd. In de 18e en 19e eeuw werden de toppen van het geld bereikt waardoor de zegelringen niet langer beperkt werden tot oud-geldsoorten.

Aangezien de meeste van ons nu geld op een computer zetten in plaats van zijde te ruilen in Venetië, kan iedereen tegenwoordig een zegelring dragen. Je kan het traditioneel houden door de zegelring om je ringvinger te dragen. Maar je kan hem ook, net zoals de knapen uit de 18e eeuw, net zo goed om je pink dienen.

Zegelring, De zegelring is terug van weggeweest!

Waar je op moet letten

Bij het zoeken naar zegelring moet je zowel naar het metaal als het gewicht kijken. Het bepaalt namelijk vaak de uiteindelijke look en moeten ze een aanvulling zijn op je eigen persoonlijke stijl.

Als je meer een gedempte kledingstijl hebt, vermijd dan de knokkels vol met maffia-goud. Wanneer je twijfelt, kan je voor de slankere ringen in verguld goud of zilver gaan. Die zijn wat subtieler waardoor het geen afleidend tafereel hoeft te zijn.

Ga ook voor premium met de zegelringen. Massief goud en zilver gaan langer mee, evenals een klein, simpel ontwerp. Het advies is wel om wat meer uit te willen geven aan zo’n ring. Het ziet er namelijk niet uit als je een groene, smerige streep over je vinger hebt lopen nadat je de ring af hebt gedaan.

Zegelring, De zegelring is terug van weggeweest!

Hoe je de zegelring draagt

Zegelringen zijn zeer gemakkelijk om alleen te dragen. Je kan hem om je ringvinger dragen of pink. Wanneer je het wilt combineren met andere sieraden, moet je er op letten dat de zegelring overeenkomt met het metaal en stijl. Een zegelring aan de rechterkant kan een trouwring aanvullen, maar die moeten elkaar wel weerspiegelen.

Er is echter één uitzondering. Bimetaal horloges, degenen met een combinatie van twee metalen op de tas en de riem, kunnen veilig met elk materiaal worden gedragen. Zorgt er gewoon voor dat het edelmetaal op je uurwerk precies hetzelfde is als de zegelring. Geel goud is niet zo’n goed bevriend met roségoud.

Zegelringen zijn eigenlijk op zichzelf al een eigengemaakte stijl, maar dat betekent niet dat ze allemaal hetzelfde zijn. Deze vinger sieraden verschillen meestal in grootte, de stijl van de top en of er edelstenen zijn ingebegrepen.

Stijlen die je kan nemen

Er is eigenlijk nooit een goed en fout als het gaat om het dragen van een zegelring. Kleine, simpele ontwerpen zijn populairder omdat ze minder opvallen. Toegevoegde diamanten kunnen wel zorgen voor een stijlvolle en duurzame stijl. Veel voorkomende keuzes zijn vaak familiewapens. Wanneer dit niet helemaal jouw smaak is, kan je kiezen voor initialen, motieven, emblemen of logo’s. Het kan allemaal te maken hebben met iets groots in je leven.

De klassieke zegelring

Deze is te herkennen doordat de ring geheel glad is en doorloopt tot aan de steen. Het is een makkelijke manier van dragen omdat hij bij elke stijl past.

Foto: Fruugo.nlmytheresa.com | Fruugo.nl

Vierkante zegelring

Het is een subtiele spil van de norm maar hij verandert de zegelring niet volledig.

Bron: Farfetch.comtreasurejuwelier.nl | Farfetch.com

Zegelring met edelsteen

Bron: Farfetch.com | acm2v.fr | fruugo.nl