Wat moet je dragen op de eerste date

CREDITS: Snapwire

Ja ook in dit artikel ga je tegenkomen: trek aan waar jij je het meest comfortabel in voelt. Cliché, maar het werkt. Alleen willen we je wel behoeden voor het dragen van een joggingbroek op de eerste date. Een eerste indruk is nu eenmaal belangrijk. Niet alleen tijdens een ontmoeting op het werk of op een sollicitatiegesprek, maar ook op een eerste date. Kleding zegt veel over een man en een vrouw heeft snel haar oordeel klaar. Dus het is wel degelijk belangrijk wat je draagt als je voor de eerste keer een afspraakje hebt. Veel mannen beschouwen dit als lastig en dat is begrijpelijk. De eerste keer kun je namelijk niet nog een keer overdoen, als je dit wel het geval is heb je indruk gemaakt. Good job.

Dit ga je dragen op de eerste date

In ieder geval géén jasje-dasje

We starten even met wat je sowieso niet moet dragen: een volledig pak. En ook geen colbert met stropdas. Je zit toch niet meer bij een studentenvereniging? En als je het op je werk draagt: een date is vrije tijd. Laat die stropdas alsjeblieft thuis liggen. Een vrouw kan het gevoel krijgen dat je haar probeert te imponeren en het lijkt of je net uit het werk komt. Een colbert mag zeker, maar draag het dan met een goede jeans eronder. Een date hoort leuk te zijn en op de gedachte mag je jezelf best kleden. Houd je outfit daarom liever clean en simpel.

Een overhemd is altijd een goed idee

Het feit dat een overhemd in combinatie met een colbert en een stropdas geen goed idee is, neemt niet weg dat een overhemd an sich een goed idee is. Een overhemd is toch weer net even wat stijlvoller dan een t-shirt en laat een goede indruk achter. Het is wel belangrijk dat het overhemd goed past. Bijvoorbeeld een overhemd met een mooie slim fit – géén skinny fit a.u.b. -, waarbij de nadruk op je schouders komt te liggen. Een button-down of grandad collar overhemd zijn wat informeler en is perfect voor een date. Stroop je de mouwen op dan wordt het een beetje nonchalant, in positieve zin. Ook hierbij is van belang dat het overhemd clean is en dat je haar niet afschrikt.

Een wit overhemd doet het altijd goed bij de vrouwen, evenals een lichtblauw overhemd. Wil je dan toch iets extra’s? Doe er dan sweater of pullover over aan. Dit geeft in veel gevallen een iets formelere look. Of een bomberjack, als je het toch iets liever casual houdt.

Jeans stellen nooit teleur

Wat dragen we verder? Een goede jeans stelt simpelweg geen enkele vrouw teleur. Een lichte jeans met een vintage wassing of een donkere selvedge denim is voor een date een goede optie. Pas op voor de fit: vrouwen vinden te strakke jeans echt een afknapper. Cropped jeans vinden vrouwen over het algemeen aantrekkelijk. Dit zijn jeans waarbij de enkel zichtbaar is. Maar ook je jeans oprollen geeft een extra twist. De binnenkant is namelijk meestal een iets andere kleur en dat maakt het net wat anders.

Schoenen minstens zó belangrijk

Dacht je met een mooi slim fit overhemd en een goede jeans klaar te zijn? No way, want het paar schoenen wat je eronder draagt is minstens zo belangrijk. Pas je schoenen aan op de gelegenheid en op de rest van jouw outfit. Over het algemeen raden we eigenlijk aan om niet te hard van stapel te lopen met je schoenen. Als je bijvoorbeeld over dag een date hebt zijn witte sneakers gewoonweg een makkelijke, maar ook zeker een goede keus. Ook boots doen het goed. Het is wat heftiger, maar dat vinden vrouwen juist wel een goede combinatie met een overhemd. Het ziet er namelijk niet zo stijfjes uit, iets wat je ten alle tijden wil voorkomen op een date.

Finishing touch

Oké de outfit is in orde. Je hebt het simpel gehouden, maar toch ziet ze dat je er over nagedacht hebt. Nu is het tijd om aan de details te werken. Een horloge kan het goed doen, alleen moet het geen overdreven pronkstuk zijn. Laat de anderen sieraden die je bezit nog maar even thuis, dit kun je later nog wel een keer aan. En spuit voordat je vertrekt nog even een lekker luchtje op. Niet teveel, want het mag niet overheersen. Jouw luchtje moet de dame in kwestie stof tot nadenken geven. Ze mag een vleugje ruiken, maar ook niet veel meer dan dat.

Zoals gezegd, wat jij aandoet naar een date is aan jou. Jij moet jezelf het lekkerst voelen en dan straal je automatisch zelfvertrouwen uit. En dat is waar uiteindelijk vrouwen nog het meest voor vallen.

eerste date, Wat moet je dragen op de eerste date
Foto: Laura Marques