Waarom iedere man een Camel Coat moet hebben

CREDITS: Drake's Takes

Naast klassiekers als de leren jas en de bomber jacket zou elke man eigenlijk deze jas moeten hebben. De camel coat moet je inmiddels wel in je kast hebben liggen. Zeker nu koudere tijden zijn aangebroken, heb je meer aan deze overcoat dan een kort spijkerjasje. Bovendien geeft het je direct een classy look. Voor degenen die nog niet helemaal overtuigd zijn: hierom zou je er wél een moeten hebben.

De redenen dat je nu een camel coat moet halen

camel coat, Waarom iedere man een Camel Coat moet hebben
Foto: Bruce Mars

Een andere kleur dan zwart

Waar vrouwen makkelijk wegkomen met rood, paars of groen, is dat voor mannen wat anders. Of ja, dat denken we. Mannen blijven toch snel bij neutrale kleuren als zwart of grijs. Alhoewel camel natuurlijk ook een neutrale kleur is, is het toch weer wat anders. Daarnaast kun je dit weer met hele andere kleuren combineren. Dat brengt wat leven in je kledingkast. En veel meer mogelijkheden.

Verschillende varianten van de camel coat

Als we denken aan de camel coat denken, denken we vaak aan de wat langere klassieke variant. Toch zijn er veel verschillende varianten van de jas. Als je het bijvoorbeeld net iets te stijf of te lang vindt, heb je alsnog genoeg keuze.

Je hebt bijvoorbeeld wat kortere varianten die zelfs soms gekruist worden met het model van een bomber jack. Deze hebben soms ook een warme wollen voering bijvoorbeeld. Zo maak je het net wat stoerder. Ook heb je varianten met meer of minder knopen, meer richting de pea coat bijvoorbeeld. Pea coats zijn over het algemeen ook niet zo lang bijvoorbeeld.

Wat stiekem bijvoorbeeld ook al uitmaakt, is de kraag. Dit kan bij een klassieke variant van deze jas ook al anders zijn bij verschillende modellen. Ga dus niet voor eerste de beste camel coat die je tegenkomt. Ze zijn echt niet allemaal hetzelfde.

camel coat, Waarom iedere man een Camel Coat moet hebben
Foto: Yuri Manei

Combineer de jas goed

Combinaties van deze jas variëren van coltruien tot ripped jeans. Het is dan ook erg divers waar je de camel coat het beste mee kunt dragen. Over het algemeen is het vooral een ideale uitkomst voor een nettere outfit. Vaak zijn andere jassen in je garderobe bijvoorbeeld te kort of te informeel op een pak.

Aangezien de jas inzetbaar is in zowel de lente als herfst, kan het ook met veel kleren gecombineerd worden. Een coltrui of andere dikke trui staat vaak het best. Ook simpele shirts of overhemden met een vest erover kunnen mooi staan. Het is namelijk een perfect item voor outfits met verschillende lagen. Zorg dus wel dat er ruimte genoeg is in je jas: ga niet voor te strak.

Ook de outfits die je al had, zullen er anders uitzien onder je Camel Coat dan onder je leren jas bijvoorbeeld. Je hoeft dus niet per se je kleren erop aan te passen. Je vult je outfits met deze jas en kleur juist aan.

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…