Deze stijllessen kun je leren van Daniel Craig

CREDITS: Bigstock

Sinds zijn geboorte is James Bond natuurlijk al een stijlicoon. Mannen als Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan zijn uitgegroeid tot ware stijliconen door hun rol als James Bond. En we mogen toch wel stellen dat ook Craig zichzelf in dat lijstje heeft gewrongen. Van double denim tot een klassiek grijs pak; alles wat Daniel Craig draagt ziet er even gelikt uit. Dat is niet alleen in de Bond-films, maar ook in real life.

Het mooie aan de stijl van Craig is dat het redelijk easy-to-copy is. Deze stijllessen kan je leren van hem en eruitzien als de meeste scherpe versie van jezelf.

Daniel Craigs stijl in real life: dit kan je van hem leren

Bring back the flat cap

De flat cap is door de jaren heen een signature item geworden van Daniel Craig. Vooral als hij geen formele afspraken heeft draagt hij zijn cap graag. Of hij nu vrij is in Londen of op reis is: de flat cap is het eerste onderdeel van zijn outfit. Deze caps zijn veelzijdiger dan je denkt. Mannen met uiteenlopende stijlen komen er mee weg. Denk maar de cast van Peaky Blinders, hoe stijlvol ziet dat er uit? Het geheim achter de flat cap is om ‘m up-to-date te houden en er veel mee te variëren.

Ted Baker | Hemsley flat cap in wolblend

Daniel Craig, Deze stijllessen kun je leren van Daniel Craig

Ook een zwart T-shirt hoort in je kast te hangen

Daniel Craig bewijst dat, naast een klassiek wit T-shirt, er ook een zwart T-shirt in je kast hoort te hangen. Het is een item dat je áltijd kan dragen. Vooral als je T-shirt als gegoten zit kom je stijlvol voor de dag. Craig combineert zijn T-shirt met een grijze broek. Zo creëert hij een klassieke look zonder poespas. Een bijkomend voordeel: een zwart T-shirt is ook extreem praktisch. Je ziet er in een handomdraai stylish uit.

https://www.instagram.com/p/B_7SGtIDZWb/

Sandro | T-shirt van linnen

Daniel Craig, Deze stijllessen kun je leren van Daniel Craig

Grijs is het nieuwe blauw

Als het aan Craig ligt dan gaan we meer grijze pakken dragen. En als we er dan net zo stijlvol als hem uit kunnen zien, dan tekenen we direct. Man, wat rockt Daniel zijn grijze pakken. Hij draagt ze veelal op de rode loper of als hij een interview heeft. Hij draagt alleen maar suits als ze de perfecte snit hebben. Dus regel nummer 1 bij een pak: doet het goed of doet het helemaal niet.

Van Gils | Ellis regular fit pak van wol | €399,95

Daniel Craig

Investeer in bruine schoenen

Schoenen maken de man, maar schoenen kraken ook de man. Dus zorg ervoor dat je zo nu en dan investeert in een mooi paar. Bruine schoenen zijn klassiekers die nooit meer uit de modewereld gaan verdwijnen, dus het kan geen kwaad om hier in te investeren. Als Craig ze namelijk draagt ziet het er gelikt uit. En we zijn er zeker van dat ook jouw stijl beter door gaat worden.

https://www.instagram.com/p/B-FIB1Nj8kf/

Magnanni | Gespschoen van leer | €300,-

Daniel Craig

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…