Vier colberts die iedere man in zijn kast moet hebben

CREDITS: Kaysha | Pexels

Het dragen van colberts zorgt voor een fitte en mannelijke look, hebben voldoende zakken en geven je een extra laag om in te spelen op wisselende temperaturen. Het beste van dit kledingstuk is toch wel dat je er altijd fris bij loopt, zonder dat de kans bestaat overdressed te zijn. Behalve wanneer je het meeste uit je Basic-Fit abonnement probeert te halen natuurlijk!

Deze vier colberts moet jij in je kast hebben hangen

Waarschijnlijk heb je een colbert in je kast hangen, als het er al niet meer zijn. Wil je uitbreiden maar weet je eigenlijk niet goed wat je nodig hebt of waar je moet beginnen. Wij zetten de vier essentiële modelletjes op een rijtje! Of je nou gaat werken of een dagje op pad met de boys, zo loop je er altijd fris bij!

Hopsack colbert

Het hopsack colbert is de meest veelzijdige die er bestaat. Velen verkiezen de marine blauwe colbert als favoriet, maar de hopsack colbert is toch wel onze favoriet. Zeker wanneer je gaat voor een wat meer casual look is dit the way to go. Door de Basket-weave is dit wollen colbert erg licht, ademend en van nature kreukvrij. Door deze manier van weven heeft de hopsack colbert een goede pasvorm en valt altijd goed.

Dit colbert kun je minimaal drie seizoenen dragen zo niet vier wanneer je er een goede Camel Coat overheen gooit. Bruin is voor dit colbert de kleur, omdat je deze kleur makkelijk kunt combineren. Met deze colbert ben je overal op voorbereid!

Marine blauwe colbert

Een echte klassieker is de marine blauwe colbert. Deze colbert kan zowel worden gedragen in casual als zakelijke sferen. Daarmee is het toch ook wel voor de meeste mannen de eerste colbert die ze aanschaffen. Zeker wanneer je hem koopt in combinatie met een pantalon.

Vermijd bij deze kleur colbert toch de denim jeans. Zeker wanneer deze qua kleur erg op elkaar lijken. Een ander colbert kan dan wellicht beter matchen. Wanneer je al weet bij het aanschaffen van een marine blauwe colbert dat je hem weinig gaat dragen met casual outfits, kies dan ook knopen die passen bij een nette stijl.

Colberts
Foto: Hannah Nicollet

Dikke colberts voor koud weer

Een dikke colbert kan in tijdens de wat koudere dagen de jas vervangen. Een dikke wollen stof is hiervoor aan te raden. Deze kun je goed dragen om een nette gebreide trui. Wanneer je gaat voor deze colbert. Ga dan voor een die een egale kleur heeft en niet te veel poespas. Hierdoor is hij makkelijk te combineren met allerlei kleuren en patronen. Deze colbert is zeker geen onderdeel van je zakelijke look, maar kan zeker wanneer je niet in pak naar je werk moet.

Colberts
Foto: Jonathan Francisca

Dunne colbert voor warm weer

Wanneer de zon onverbiddelijk is wil je een dunne colbert dragen. Je kunt hierbij het beste gaan voor een katoen mix als we het over stoffen hebben. Linnen is ook een goede optie, maar dit kreukt nog al snel.

Bij de zomer passen natuurlijk ook levendige kleuren en patronen. Zo kun je in tegenstelling tot je ‘winter’ colbert gaan voor frisse kleuren. Je zult deze enkel dragen met lichte overhemden dus een lekker patroontje kan er wel op!

In Nederland hebben we het in de zomer tegenwoordig bloedheet en in de winter kan het soms goed koud worden. Het hebben van verschillende colberts passend bij het seizoen kan een goede aanvulling zijn op jouw garderobe. Ga voor een colbert wel naar een kleermaker, confectiematen past niemand.