Maak kennis met de meest stijlvolle club van allemaal: Venezia FC

CREDITS: Venezia FC

Stijl en voetbal gaan soms wél hand in hand. We zien nog te vaak mooie merken als Stone Island verkeerd gedragen worden op de tribunes, maar daarentegen laten oud-voetballers als David Beckham, Andrea Pirlo en Xabi Alonso zien dat het kan.

En er is ook een club die weet wat stijl is: maak kennis met Venezia FC.

Stijlvol binnen de lijnen: Venezia FC

Als Italiaanse voetbalclub hoort fashionable hoog in het vaandel te staan. Het oog wil namelijk ook wat. Soms slaan AS Roma, AC Milan en Inter de plank volledig mis qua uitshirts, maar over het algemeen hebben de thuisshirts een klassieke uitstraling. Uitzonderingen daargelaten…. 

Venezia FC doet daar elk jaar een schepje bovenop. Het thuis- en uitshirt voor 22/23 zijn al stijlvol (check onderaan artikel), maar het derde tenue misstaat niet op de notoire fashion weeks. Met luxe goudtinten brengt Venezia FC een eerbetoon aan de vergulde kerken en monumenten van de stad. Het shirt is een verlengstuk van de historische betekenis van goud in de Venetiaanse kunst. De lange mouwen en de stijlvolle kraag met een knoopje daaronder maken het helemaal af.

Toontje lager spelen

De meest stijlvolle club van allemaal trapt dit seizoen alleen geen balletje in de Serie A, maar in de Serie B. Venezia FC heeft hun kits voor 22/23 onthuld en ze ademen een heerlijke retrostijl. Het doet ons denken aan vorig jaar: toen vierde de club de terugkeer in de Serie A (na twintig jaar) met hele stijlvolle tenues. Nu gaan ze toontje lager spelen, maar voetballen in nóg meer stijl.

In een interview zegt Ted Philipakos, Chief Brand Officer, hierover: “Dit seizoen hadden we het gevoel dat goud een logische richting was, als een natuurlijke uitbreiding van ons visuele verhaal. We gebruiken vaak goud uit onze kitversieringen voor andere visuals, deels als eerbetoon aan de historische betekenis van goud in Venetië.”

Thuis- en uitshirt: even stylish

Het thuisshirt is zwart met de signature kleuren oranje en groen op de kraag. De kleuren lopen door op de mouwen en om het af te maken zijn het clublogo en het logo van Kappa op de borst in het goud. Kan het nog stijlvoller? Yes, bij Venezia FC geen sponsoren als Emirates of Ziggo op de voorkant, maar Cittá de Venezia. Het uitshirt heeft een ying-yang-relatie met het thuisshirt: met licht crème-achtige kleur als basis en dezelfde oranje en groene strepen, maar dan horizontaal over het hele shirt.

Dat Venezia FC in de Serie B speelt, mag de stijl niet in de weg staan. “Het maakt me niet uit in welke divisie we zitten, we gaan hard. Dus de art direction, de fotografie: alles moest kloppen. We doen er alles aan om vooroordelen te doorbreken,” zegt meneer Ted Philipakos.

En dat is gelukt:

Source:
Venezia FC, HighSnobiety
LEES OOK