Lookbook: Vans dropt eerste collectie van premiumlabel OTW

Afgelopen zomer introduceerde Vans tijdens de mannenmodeweek in Parijs haar premiumlijn genaamd Off the Wall.

Daarna was er een tijdje radiostilte, maar met de aankondiging van de eerste collectie lijkt de OTW-trein eindelijk op gang te komen.

OTW steekt ouderwetse Vans-items in modern jasje

Toen Vans de premiumlijn in juni aankondigde, werd meteen duidelijk dat OTW moest dienen als een soort nostalgische terugblik op de beginjaren van Vans, maar dan gecombineerd met de stoffen en patronen die vandaag de dag populair zijn. En kijkende naar de eerste items, moeten we concluderen dat ze daar redelijk in geslaagd zijn. Het perfecte voorbeeld daarvan is de OTW Half Cab-schoen; een variant op de skatesneaker van Vans die voor het eerst in 1992 uitkwam.

Dit jaar krijgt de schoen een flinke upgrade met een verstevigde Vibram-zool, een mix van suede en mesh op het bovenwerk en rubberen behuizing langs de buitenzool. Hierdoor krijgt de sneaker een uiterlijk waar je niet zo snel mee zou skaten, maar hij ziet er in ieder geval fantastisch uit.

Vans OTW, <strong>Lookbook:</strong> Vans dropt eerste collectie van premiumlabel OTW

Ook de OG-varianten moeten er aan geloven

Verder is de OG Vans Old Skool opnieuw op de tekentafel gelegd met de OTW Old Skool als resultaat. Daar waar de OG wordt geleverd met de kenmerkende Waffle-zool, krijgt de OTW-variant een gebreid en kleurrijk bovenwerk met een gebroken witte middenzool. Om je volledig in kleding van OTW te jassen, komt de collectie ook met en Patchwork Drill Chore Coat en Pants.

Vans verrijkt de skatecultuur met OTW

Creatief directeur van OTW, Ian Ginoza, benadrukt dat de nieuwe silhouetten stuk voor stuk zijn geïnspireerd op de archieven van het merk. ‘OTW van Vans is een frontlinie voor vooruitgang, ervaringen en samenwerking. De skateboardmentaliteit staat centraal en OTW verrijkt die geest door een uniek perspectief om de cultuur vooruit te helpen.’ Bekijk hieronder de dikke items van Vans OTW Season 1. Wat ons betreft mogen er snel meer seizoenen volgen.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…