Grootmoeders trucje: Trui zonder pluisjes

Hij zit lekker, hij heeft de goede kleur en het wassen is precies volgens het etiket gegaan. Het is niet zo dat je een goedkope sweater van slechte kwaliteit hebt gekocht. Sterker nog, je hebt de kwaliteit in de winkel nog gecheckt. Toch begint de sweater gigantisch te pluizen en dat doet jouw straat-schoffie gehalte net iets teveel stijgen.

Schrale troost, het pillen had je niet helemaal kunnen voorkomen. Tijdens het dragen van kleding kan de stof tegen elkaar of tegen iets anders gaan schuren. Hierdoor pilt de kleding vooral onder de oksels, bij de elleboog en de kraag. In de wasmachine zijn het gespen, ritsen en stof van andere kledingstukken waardoor de kleding gaat pillen. De kleine vezeleindjes van het kledingstuk komen zo uit de stof en gaan kleine, pluizige propjes vormen. Schuldgevoel naar beneden? Mooi. Dan is nu de oplossing voor een trui zonder pluisjes misschien ook wel handig.

Een trui zonder pluisjes

Als eerste kan je wassen met een waszak, zodat je gevoelige trui niet in aanraking komt met aanstichters van de ramp. Daarnaast werkt ook om een nieuwe wollen trui een nachtje te laten bekoelen in de vriezer in een plastic zak. Is het echter al te laat en zijn de donkere dagen voor je trui al bereikt, dan is er ook een oplossing. Namelijk je eigen scheermes. Of een wegwerp, om de pluisjes niet naar je eventuele baard te verplaatsen. Wanneer je voorzichtig met het scheermes over de oppervlakte van de trui gaat, haal je de stofbolletjes eenvoudig weg. Dit alles zonder de kleding te beschadigen. Niet al te moeilijk, maar zorgt wel voor net dat beetje extra klasse. Grootmoeder, bedankt!

Rights: NeinmanMarcus