Travis Scott x Nike Air Max 1 dropt sneller dan verwacht

CREDITS: Nike

De maand mei staat weer vol met dikke releases van adidas, Nike en Jordan, maar dé sneaker van de maand is zonder twijfel de Travis Scott x Nike Air Max 1. Zit jij al klaar voor de drop op 27 mei?

Travis Scott x Nike Air Max 1

De productfoto’s van de Travis Scott x Nike Air Max 1 zijn al een tijdje in omloop, maar nu is het dan eindelijk zover. De sneakers verschijnen in 2 colorways: de ‘Baroque Brown’ en ‘Saturn Gold’. Eigenlijk stond eind 2021 op de releaseplanning, alleen nu mag je 27 mei met rood omcirkelen in de agenda. Dat heeft alles te maken met het Astroworld-drama. De ‘Baroque Brown’ colorway komt uit in een full size run en is dus ook beschikbaar in kinder- en babymaten.

Travis Scott x Air Max 1
Foto: Nike

De ‘reversed’ swoosh

De meeste collabs van Travis Scott en Nike zijn eenvoudig te herkennen. Travis Scott had namelijk het lef om een omgekeerde swoosh op een aantal van zijn modellen te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de misschien wel meest succesvolle samenwerking de: ‘Air Jordan 1 Cactus Jack’. Veel sneakerheads vinden het een schande dat er met het originele Air Jordan 1 model is geknoeid en anderen vinden het weer vet. Dit geldt ook voor de toekomstige Air Max 1 release. Echter is Travis Scott niet de eerste die iets met de swoosh durft te doen, want de legendarische Virgil Abloh ging hem voor. Abloh werkte veel met stiches op de swoosh en maakte het Nike logo vaak veel groter dan het origineel.

Travis Scott x Air Max 1, Travis Scott x Nike Air Max 1 dropt sneller dan verwacht
Foto: Nike

Raffle

Het is nog niet bekend waar de Travis Scott x Air Max 1 verkrijgbaar is. Naar verwachting worden er komende weken meerdere stores bekendgemaakt die gebruik gaan maken van een ‘raffle’. Een raffle is wanneer een store de mogelijkheid biedt om het recht te winnen van een bepaalde sneaker. Raffles heb je meestal bij sneakers met een kleine oplage en eigenlijk nooit bij sneakers die een general release (GR) hebben.

Een raffle heeft vaak meerdere voordelen voor een store, omdat in een korte tijd heel veel potentiële klanten een leadformulier invullen. Vaak moet je meerdere dingen doen om in aanmerking te komen voor de sneakers. Denk hierbij aan: het volgen van de Instagram-pagina, het liken van een bericht of bijvoorbeeld iets reposten. Bij sommige raffles laat je direct je betaalgegevens achter, zodat ze de kosten voor de schoen na de sluiting afschrijven. Bij andere stores krijg je een bericht met informatie over hoe je de schoenen kan kopen.

Wil jij juli instappen met de Travis Scott x Air Max 1? Dan wordt geluk een belangrijke zaak, want de oplage van deze collab wordt erg limited. Om je kansen te spreiden is het een goed idee om je aan te melden voor verschillende raffles en jezelf dus niet verslapen op 27 mei om 9.00 uur.

Foto’s: Nike

Check ook: Het verhaal achter de Nike Swoosh

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet Γ‘lles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…