Streetwear-collab: Toogood x Carhartt WIP

Als er één merk is dat een welverdiend plekje heeft veroverd in het streetwear-straatbeeld , dan is het Carhartt wel. Altijd degelijk, altijd fashion-forward en altijd herkenbaar. Dat hebben de modebazen achter dit merk ook te danken aan de toffe collabs die als paddestoelen uit de grond schieten. En we hebben er weer eentje voor je: Toogood x Carhartt WIP is een recut van iconische vormen.

Toogood x Carhartt WIP

Goed, Carhartt WIP ken je, alleen Toogood misschien niet. Deze Londense designstudio met een voorliefde voor interior design, kunst en fashion was dé match voor deze collectie. Daar is ook Erica Toogood van overtuigd: “De Carhartt WIP-traditie voor het aanpassen van historische werkkleding sluit naadloos aan bij Toogood’s knipoog naar ambachten en werkkleding, die we opnieuw vormgeven met de nodige artistieke vrijheid.” In de collectie vind je de originele Carhartt WIP-vormen met een injectie van ‘sculpturaal volume’.  Whattt?  Even makkelijk maken voor je: cculprutaal verwijst naar beeldhouwkunstig. Daarom zie je grote, oversized items terug. Originele kledingstukken zijn opengesneden en uitgebracht in contrasterende kleuren, waardoor het ‘oversized’ juist extra opvalt.

Carhartt WIP
Foto: Carhartt WIP

Zelfde spirit

Carhartt WIP en Toogood delen vele gemeenschappen, maar eentje waar beide merken erg goed op gaan is utilitaire esthetiek. Dat zie je terug in het iconische Michigan Jacket van Carhartt en in Toogood’s Photographer Jacket. Verder krijg je in de collectie nog voorgeschoteld: twee jasjes, een hemd, een broek, een overall en een T-shirt. Verwacht geen neon-groen of lila terug in de items, want dan ben je aan het verkeerde adres. Je krijgt namelijk alles vanuit het sobere kleurenpalet gebroken wit, zwart en Hamilton Brown te zien. Items die dus in de categorie ‘less is more’ vallen, iets wat sterk is in zijn eenvoud, dus.

Vanaf vandaag check je de unisex-collectie op beide sites én in een aantal fysieke winkels van Carhartt WIP.

Foto’s: Carhartt WIP

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…