Deze tatoeages heb je voor twee weken

CREDITS: IG @iamchildfire

De hele wereld gooit zichzelf vol met plaatjes, maar geen plakplaatjes; tattoo’s for life! Het ziet er in sommige gevallen heel strak uit, maar het is de vraag of dat over een aantal jaar, als de huid wat minder strak is, nog steeds zo mooi is. Het is daarom niet voor niets dat je moeder altijd zei dat je goed moest nadenken over een tatoeage.

Maar we hebben geluk, de techniek vordert en zo ook op het gebied van tattoo’s. Naalden worden beter, de inkt wordt beter, maar er komen ook andere technieken bij. Zo zijn tijdelijke tattoo’s enorm in opkomst. Bijvoorbeeld op festivals, met Coachella aan kop, zie je al een tijdje dames met glitterplakplaatjes. Maar er zit daar tussenin ook een hele wereld vol mogelijkheden. We kennen natuurlijk allemaal de henna tattoo’s die we in Alanya hebben laten zetten toen we 18 waren. En zo botsten we laatst ook al op tatoeages die na een jaar vanzelf verdwijnen.

Veredelde plakplaatjes

Maar nu ligt de focus op Inkbox. Dit nieuwe bedrijf maakt in principe veredelde plakplaatjes die twee weken blijven zitten. Het toffe is dat ze er uitzien als échte tattoo’s en in de verste verte niet als plakplaatjes. Pas de laatste dagen begint het te vervagen, een proces dat je kunt versnellen door je huid te scrubben.

Inkbox

Inkbox gebruikt 100% organische inkt die door een speciale methode twee weken blijft zitten. Het kost je een kwartiertje om het plakplaatje op je huid aan te brengen, maar dan ben je ook twee weken zoet. Op de site van Inkbox kun je kiezen uit meer dan 300 designs, welke tof zijn, maar je wilt natuurlijk het liefst iets unieks. Dat kan ook! Inkbox levert ook ‘Freehand’ tubes met hun gepatenteerde inkt, waarmee élk gewenst ontwerp gemaakt kan worden.

Na het aanbrengen zinkt de formule van de inkt in de toplaag van je huid. Deze reageert in de eerste 12 uur op de organische structuur, waardoor de huid een donker blauw/zwart kleurtje krijgt. De inkt is volgens Inkbox compleet veilig voor de huid en is volledig natuurlijk.

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe de tattoo’s aangebracht worden. Zelf heb ik er ook een geprobeerd en het klopt, het ziet er écht uit alsof het een echte tatoeage is (zonder de roodheid na het zetten ervan). Bij mij begon hij wel íets sneller dan twee weken al te vervagen. Maar goed, ik douche ook heel veel en heb een aantal keer gezwommen in die tijd. Nog steeds is het een leuke gimmick en mocht je twijfelen over een ontwerp, dan kun je hier heel goed mee testen!

https://youtu.be/w3kOJtZf27o

https://www.instagram.com/p/BUOVYzFgu-h/?taken-by=tommievandewiel