How to wear: Suit Shorts

Hoe dichter je bij de evenaar komt, hoe vaker je ze ziet verschijnen: korte broeken onder een pak. Hoewel het dáár wordt gedragen, simpelweg omdat het te warm is voor een lange broek, kan het hier een stijlvolle toevoeging zijn voor de kledingkast van elke man.

Zomertrend 2015: Suit Shorts

Vorig jaar zagen we ze ook al steeds vaker voorbij komen, suit shorts, ofwel een pak met een korte broek. En of het door de opwarming van de aarde komt of omdat ze nu pas écht geaccepteerd worden, weet ik niet, maar dit jaar zullen we suit shorts vaak voorbij zien komen.

Maak het bont

Suit shorts zijn een beetje ‘anders’, daar mag je best accent op leggen. Je kunt gaan voor hele felle kleuren, bloemenprints, een interessante plaid, of – als je het niet té bont wilt maken – een kleur welke past bij je jasje.

Je kunt het best beginnen met een drietal shorts die je tof vindt en vanuit daar combineren met jasjes.

 

Ga skinny, of ga niet.

Korte broeken onder een pak laten je korter lijken, hierdoor is het belangrijk dat je een getailleerde jasje draagt. Slanke mannen kunnen doorgaans het beste kiezen voor een single-breasted jasje, bredere mannen voor een double-breasted. Double-breasted jasjes hebben een hele eigen filosofie, hier lees je daar meer over.

De broek zelf mag wel iets ruimer vallen; je wilt hem niet te skinny hebben, dat het lijkt alsof je broek te heet is gewassen. Houd daarom minimaal twee vingers ruimte tussen huid en broek.

Artikel geschreven door Luc van Gemert

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…