Update: deze streetwear-trends gaan we dit najaar zien

CREDITS: Bigstock

Vroeger droegen vooral de skaters, surfers en rappers onder ons de streetwear look. Tegenwoordig is dat wel anders. Je hoeft geen puntgave ollie of kickflip meer te droppen in het skatepark om streetwear te rocken. Sterker nog: streetwear is ook tijdens de business uurtjes normaal geworden. Geen strakke pakken meer tijdens de meeting, maar heerlijke comfy baggy jeans, een hoodie en oversized winterjassen. Het chillste van alles? Streetwear is perfect voor de koude maanden. Om ervoor te zorgen dat jij warm en stijvol de herfst en winter doorkomt, hebben wij dé streetwear-trends op rij gezet.

Streetwear-trends die jou de winter én herfst doorhelpen

Outdoorkleding is hot

De overeenkomst tussen de modellen van de Fashion Week in Milaan dit jaar en de gemiddelde Mont Blanc-beklimmer? Geloof het of niet: de kleding. Outdoorkleding is namelijk hot, en dat drukken we dan nog zachtjes uit. Vooral de utilitaire designs en technische materialen van hoge kwaliteit zorgen voor een werkelijke fashion obsessie. Met een bergbeklimmersoutfit zullen de vrouwen dus helemaal in de wolken met je zijn. Oké, hou het wel classy. Je wil natuurlijk niet op je vader lijken tijdens de gemiddelde zondagsmiddag-wandeling.

sweats
Foto: Unsplash – Matthew Cabret

Vintage textiel is de way to go

Om maar even in de stijl van je vader te blijven, gaan we door naar de volgende hype: het dragen van dikke suède en bont gevoerde kledingstukken. Deze items zijn bijna net zo belangrijk geworden als een vers paar sneakers. Daar is niks oubolligs aan, maar past naadloos in de categorie streetwear.

streetwear
Foto: Big Stock

Baggy en comfy streetwear

Vroeger werd je al als rebel beschouwd wanneer je geen skinny-jeans aandeed in je vrije tijd. Tegenwoordig is dat natuurlijk helemaal achterhaald. Wijde en lange werkbroeken op straat en oversized hoodies in de vergaderruimte, de baggy look is helemaal in. Eigenlijk een hele simpele hype: koop gewoon je items een maatje groter en voilà, je outfit is on point.

streetwear
Foto: Unsplash – Bryan Papazov

Knitwear met een twist

Een outfit met breiwerk erin zorgde vroeger nog voor een elegante en deftige look. Tijden veranderen: knitwear gaat tegenwoordig hand in hand met heftige, grafische ontwerpen. Steeds meer coltruitjes en pullovers krijgen retro-logo’s erop geprint of zijn voorzien van een groot stuk tekst. Deze look wordt alsmaar populairder, en is bovendien lekker warm.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KNITWEAR LAB (@knitwearlab)

Lelijke sneakers?

Kanye heeft met zijn merk Yeezy een paar hele vette schoenen uitgebracht. Maar, eerlijk? Ook een paar foeilelijke. Sommige designs lijken te complex en ‘over-engineered’.

Voor de gemiddelde schoenenliefhebber lijkt dat helemaal niet uit te maken. Sneakers worden tegenwoordig namelijk als mogelijkheid gezien om een fashion statement te maken. We get that. Sneakers met veel details kunnen écht vet zijn, en ze brengen dus een statement met zich mee. Zorg er gewoon voor dat je stappers niet te over-engineered zijn zodat de flauwe grappen in de kroeg je bespaard blijven.

streetwear, Update: deze streetwear-trends gaan we dit najaar zien