Slam Jam en Umbro brengen Beckham-esque stijl met Penalty Culture-collectie

CREDITS: Slam Jam

David Beckham achter de bal voor een vrije trap van een kleine 25-meter afstand tijdens het WK van 2006.

En nee, dit is geen wedstrijdverslag van de kwartfinale van Engeland tegen Portugal. Het is meer de ‘vibe’ die wij krijgen van de voorjaar/zomer ‘Penalty Culture’-collectie van Umbro en Slam Jam.

Slam Jam combineert voetbal-DNA van Umbro met eigentijdse esthetiek

Tijdens de nieuwe capsulecollectie heeft Slam Jam het namelijk voor elkaar gekregen om het voetbal-DNA van Umbro samen te voegen met zijn eigen streetstyle-esthetiek. Daarbij putten ze inspiratie uit de archiefkleding van Umbro, waaronder het thuistenue van het Engelse nationale team uit 2006. Verder worden de klassieke Umbro-stijlen door Slam jam bijgewerkt met heerlijke duo-tone ruitpatronen en bedrukte tenues. Zo zien we bijvoorbeeld een geruite anorak en gemaskerde hoodies voorbijkomen tijdens deze collectie.

Een cultureel randje aan de nieuwe collectie

Tijdens de Umbro x Slam Jam: Penalty Culture-collectie wordt duidelijk een focus gelegd op het culturele kader. ‘Mensen houden van voetbal, maar willen een culturele kijk op wat ze dragen in plaats van een prestatiegerichte aanpak,’ vertelde Slam Jam oprichter Luca Benini in gesprek met Highsnobiety. Dit wordt nog eens bevestigd door de benadering van subcultuur en trend, wat resulteert in een collectie met een eigentijdse vorm en een cultureel relevante boodschap. En nog belangrijker: hele dikke fashion items.

Slam Jam x Umbro lijkt een samenwerking voor in de boeken

De samenwerking tussen de twee merken lijkt een beetje uit de lucht te vallen, maar Slam Jam en Umbro geven zelf aan dat er al een hele tijd contact is geweest. ‘We zijn enkele jaren geleden het gesprek begonnen met Umbro Italia en hebben het toen naar een mondiaal niveau getild. We houden van het spel en Umbro vertegenwoordigt de waarden die we omarmen in de sport,’ aldus Benini. Wat ons betreft mogen ze dit contact de komende jaren ook nog wel even aanhouden, want met dit soort samenwerking zijn we helemaal in onze nopjes.

Source:
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…