The North Face brengt ode aan The Nuptse jacket met retro vibes

CREDITS: The North Face

Het legendarische wereldmerk The North Face gaat al een tijdje op hoog niveau mee. Een beetje zoals de kleding zelf. En met het 30-jarige jubileum van de Nuptse jacket is er weer iets om gevierd te worden. En dat doen ze met…. Jep, de Nuptse Jacket.

’92 Nuptse

Met een kleine duik in het archief van Californië stuit je al snel op de eerste Nuptse successen van The North Face. In 1992 kwam de eerste variant van de iconische jas op de markt. Nu, 30 jaar later, is het de hoogste tijd een eerbetoon te lanceren aan het legendarische jasje voor praktische stijl en ongekende performance.

Met de 92 Retro Anniversary Nuptse jacket keren de eerste varianten terug in de wereld vandaag de dag. En hoe pak je dit jubileum beter uit dan met drie iconische kleuren en eigenzinnige patronen.

The North Face’s heden en verleden

Al 55 jaar lang timmert het merk al aan de weg om kwaliteit en stijl in één te krijgen. Maar de geboorte van de legendarische Nuptse-jassen moest nog wachten totdat Ingrid Harshbarger in 1992 een revolutionaire jas samen wist te stellen. Het eerste model ontstond als onderdeel van Expedition System met een uniek layering systeem. De Nuptse jas was de eerste innovatie die het voor elkaar kreeg het dons op zijn plek te houden en wist mensen in de meest barre omstandigheden warm te houden.

Niet voor niets is de Nuptse jacket nog steeds het meest gezochte item op de site van The North Face. Door de jaren heen is de jas constant aangepast om nog steeds in het straatbeeld te passen. Gelukkig is het legendarische silhouet een vorm van nostalgie die nooit zijn plaats af moest staan. Dat blijkt ook met de nieuwste designs. Of je nu gaat voor de bekende blauwe of rode sferen, of flink uitpakt met de nieuwste Black 1992 Nuptse print: het past perfect in het streetwearbeeld van vandaag. Check meer details hier!

Source: