Porsches F.A.T. International en Sean Wotherspoon verenigen autoracing en fashionindustrie

CREDITS: F.A.T. International

Ooit stond F.A.T. International bekend als het logistieke bedrijf dat twee Le Mans-winnende auto’s sponsorde aan Porsche.

Ondertussen heeft het dochterbedrijf van het merk uit Stuttgart zich ontwikkeld tot een merk waarin het niet alleen meer draait om auto’s. Dat onderstrepen ze met hun nieuwe samenwerking met Sean Wotherspoon.

F.A.T. International en Wotherspoon leggen oude stukken opnieuw op de tekentafel

De Amerikaanse ontwerper slaat de handen ineen met F.A.T. International om een hele unieke capsulecollectie op de markt te brengen. Dat doen ze ter voorbereiding op de jaarlijkse Ice Race in Zell am See, Oostenrijk. De samenwerking brengt ons meerdere unieke stukken van over de gehele wereld die Wotherspoon met zijn creatieve mastermind weer heeft aangepast. Wotherspoon gaf zelf al toe dat enkele items via eBay zijn gekocht, maar dat hij ook items zoals het Koreaanse patch-knoopshirt opnieuw op de tekentafel heeft gelegd. Daarmee verbindt Wotherspoon samen met F.A.T. International de wereld van autoracing met de fashionindustrie.

Zoals hij dat ook al deed in Arizona:

Wotherspoon looft nieuwe samenwerking

F.A.T.’s Ice Race heeft altijd merchandise en exclusieve producten voor hun evenement gemaakt. Dit jaar wilden we de laag van met de hand uitgekozen vintage items en patches toevoegen, zodat de deelnemers iets unieks mee naar huis konden nemen,’ vertelt Wotherspoon in gesprek met Hypebeast over de nieuwe samenwerking. Verder wordt elk stuk gechipt door MNTGE als digitaal bewijs dat je aanwezig was en wordt jouw het item genummerd op de blockchain.

Details over de nieuwe capsulecollectie van F.A.T. International en Wotherspoon

De designer deelt dat de satijnen jassen misschien wel zijn favoriete items van de nieuwe capsulecollectie zijn. Wij neigen zelf toch meer naar de vervaagde Carharrt-broek die verschillende patches van Porsche als toevoeging heeft gekregen. De prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe collectie is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de samenwerking tussen F.A.T. International en Wotherspoon bij de aankomende Ice Race verkrijgbaar zijn. Nog heel even geduld dus. Houden wij je in de tussentijd warm me de beelden.

LEES OOK