Streetwear-update: sacai x Carhartt WIP

CREDITS: sacai

Streetwearliefhebbers wachten er al sinds Paris Fashion Week op, maar nu is the drop ook eindelijk officieel: sacai x Carhartt WIP is hier.

Het luxe Japanse sacai geeft zo met behulp van de Amerikaanse workwearmeesters een eigen draai aan de scene.

sacai x Carhartt WIP

Met deze collab wordt het beste uit beide merken gehaald. Met niet veelvoorkomende materialen en texturen worden juist veelzeggende silhouetten gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan de nylon twill-stof van sacai en het breiwerk van Carhartt WIP. Veel items hebben pockets, waardoor de workwearstijl te allen tijde kenbaar blijft.

sacai
Foto: sacai

Layering

Alle items lijkt gemaakt voor het fenomeen layering. Met daardoor de kans voor workwear om aesthetic te zijn. Omdat het voor de FW-23 collectie is, zijn de items winter proof. We zien bomberjacks terug, een leren jack met corduroy kraag, een teddy coat en een warme cardigans.

Qua kleurenpalet hebben de merken gekozen voor het klassieke khaki, lichtblauw en zwart. Perfect afgestemd voor de Japanse cultuur met workwearinvloeden. Na al eerdere samenwerkingen van sacai dit jaar met Nike en WTAPS gaan de Japanners in ’23 lekker door. Vanaf 8 september komt de collectie bij specifieke retailers te liggen en kun je het online op de kop tikken.

Source: