De #tb-video’s van Paris Fashion Week zijn nu al legendarisch

CREDITS: Bigstock

Eén van de meest toonaangevende fashion weeks is weer verleden tijd. Dat is niet negatief bedoeld, want verleden tijd betekent dat we de balans op kunnen maken.

Dit waren de beste outfits, styles, trends, combinaties, kleuren, prints enz. enz.

Paris Fashion Week in beeld

Parijs werd de afgelopen tijd omgetoverd tot een waar modewalhalla. Pharrell zette met zijn nieuwe LV-collectie, veelal geïnspireerd op de rodeocultuur, de modewereld weer in vuur en vlam. Het Wilde Westen was er niets bij.

Back to basic

Goed. Nu zijn de catwalks gemaakt om over-de-top te laten zien, maar dit jaar was het ook ‘echte kleding’ die won. Kleding die je als normaal persoon, met een beetje liefde voor design, kunt dragen. Zo zijn de Timberland-boots misschien wel de grootste winnaar van allemaal. Door verschillende collabs aan te gaan met merken, en de hype boys van dit moment de boots te laten dragen, waren ze de afgelopen week óveral. Een teken dat normaal soms groter is dan je denkt.

Ook Givenchy’s menswear-collectie is een ode aan basic. Eén blik op de hun Insta-page vertelt direct: clean. En de show van Prada kreeg kleur op de wangen door juist de natuurlijke tinten te laten spreken. Seinen vanuit de modewereld die verwijzen naar ready-to-wear, recht vanaf de catwalk. Dat is weleens anders geweest.

Straatbeeldvideo’s

In het straatbeeld was dat ook het geval. Uitzonderingen daargelaten. Outfits waren monochroom, black-on-black was een graag gezien gast, navy suits zijn esthetisch cultureel mode-erfgoed en varisty jackets blijven terugkomen. Een fijn gegeven, want dat maakt het behapbaar. Kijk, leer en laat je inspireren door de beelden, allemaal van Paris Fashion Week zelf:

Source:
Bigstock
LEES OOK