Suit up: de stijllessen die je kan leren van Met Gala 2022

CREDITS: Bigstock - Tom Ford in 2019

Zien en gezien worden krijgt elk jaar weer een nieuwe betekenis. En dat is als het Met Gala weer is. Dit is heaven voor showpony’s, glitter-zoekers, celeb-spotters, roddelbladen en fashion forwards. De laatste groep snappen we meer dan goed, want ook tijdens het Met Gala 2022 is weer volle bak uitgepakt. We zetten de beste pakken van dit jaar op een rijtje voor je, en benoemen wat jij ervan kan leren.

Met Gala 2022: de beste pakken op rij

Anderson .Paak

Pee Wee doet het even voor. In een full Gucci-outfit laat hij even zien hoe je buiten de gebaande paden gaat van de gala-voorschriften. Bloementjes, een leren broek, een zonnebril met touwtjes en een legendarisch kapsel: thanks Anderson, je maakt onze dag.

Stijlles: de ’70s zijn onmiskenbaar hét fashion-decennium.

Stormzy

Kan de wereld dit aan? Ja, tuurlijk. De rapper legde iedereen het zwijgen op tijdens het Met Gala 2022 met een geheel wit ensemble. Met ook nog een frisse witte cape. Lekker zeg.

Stijlles: ook de paus kan nóg stijlvoller voor de dag komen.

Tom Ford

Renaissance-man Tom Ford in Tom Ford: veel beter gaat het niet worden. Ford springt eruit in zijn eigen design met het concept white-tie-and-tails. Hij laat zien dat klassiek nog niet begraven is.

Stijlles: zwart-wit-wit blijft voor altijd.

Kid Cudi

Popping some colours. Voor Kid Cudi geen zwart, maar gewoon keihard blauwe. De rapper bracht een vleugje kleur naar de avond in driedelig pak,  met een cape.

Stijlles: not all heroes wear capes

 

Travis Barker

Soms worden er gekke fratsen uitgehaald. Alleen maar om zoveel mogelijk op te vallen. Iemand die daar goed in is: Travis Barker. Ook deze keer weer. Hij droeg dit jaar namelijk een geplooide rok op zijn smokingbroek. Deze gewaagde keuze maakte hij af met wit overhemd en bijpassend jasje.

Stijlles I: de man die durft komt weg met een rok

Stijlles II:  je eigen Insta-feed verdient een andere foto, géén rodeloper-foto.

Shawn Mendes

Dit. Is. Stijl. Meneer Mendes koos voor navy, en daar mag hij trots op zijn. Zijn marineblauwe pak met openstaande kraag krijgt een extra dimensie door de diepe kastanjebruine tint aan de binnenkant. Dit is hoe je op een gala verschijnt…

Stijlles: niemand krijgt genoeg van navy.

Paapa Essiedu

Big boss Paapa laat even zien hoe je een héle moderne twist geeft aan een smoking. Hij combineert zijn oversized fluwelen pak met een zwarte zonnebril, véél grote sieraden en een dikke klok van Hublot.

Stijlles: er hoeft niet per se iets onder je pak.

Elon Musk

Musk staat niet echt bekend als een stijlicoon. Hij is weer in andere dingen goed. In Twitter kopen bijvoorbeeld. Toch misstaat een pak hem niet, hoor. Hij draagt dezelfde combi als Tom Ford, maar dan net effe anders. En hij heeft een geheim wapen – wat meteen zijn stijlles is.

Stijlles: neem je moeder mee.

J Balvin

Naast furore maken met Ed Sheeran, maakt Balvin ook vaak de blits met outfits. Soms ultraopvallend, maar deze keer klassieker. Zijn smoking wordt vergezeld door een zwarte wandelstok, dat door zijn neon-kleurige haar extra glans krijgt. Of toch niet…

Stijlles: de wandelstok is terug.

Extra inspiratie

Het Met Gala is een inspiratiebom qua outfits. Om je nog wat extra kijkvoer voor te schotelen krijg je hier nog meer fashion-inspi van ons. Doe er je voordeel mee…

Bradley Cooper

Jack Harlow

Sebastian Stan

Jared Leto en Alessandro Michele