Lacoste voegt daad bij woord met Olympic Heritage-collectie

CREDITS: Lacoste

Dan een poging van Lacoste tot prêt-à-porter of toch een samenwerking om de streetwearindustrie in te duiken.

De sportieve wind die het merk met de krokodil ooit door de modewereld blies, zwakte de laatste jaren af tot een klein briesje.

Nieuwe Olympic Heritage-collectie benadrukt sportieve wind van Lacoste

Met de FW24-collectie die eerder dit jaar op het heilige klei van Court Philippe-Chartrier werd getoond, begon het briesje weer kracht te krijgen. En met de nieuwe Olympic Heritage-collectie wordt de sportieve bries opeens gepromoveerd tot wervelwind.

Olympic Heritage, Lacoste voegt daad bij woord met  <strong>Olympic Heritage-collectie</strong>
Foto: Lacoste

Ode aan de Parijse Spelen van 1924

Met de nieuwe collectie brengt Lacoste een ode aan de Parijse Spelen van 1924 die honderd jaar geleden de harten van het Parijse publiek veroverden. De nieuwe Olympic Heritage-collectie brengt in totaal acht stukken en is de zesde Olympic Heritage-collectie die is gecreëerd in samenwerking met het Internationaal Olympisch Comité. Eerder waren Grenoble 1968, Mexico City 1968, Los Angeles 1984, Tokio 1964 en Barcelona 1992 al aan de beurt om de sportieve wervelwind van Lacoste nog maar eens te bekrachtigen.

Olympic Heritage, Lacoste voegt daad bij woord met  <strong>Olympic Heritage-collectie</strong>
Foto: Lacoste

Vintage-vibes met een sportief randje

De nieuwste release is geïnspireerd op ontwerpen uit de jaren 1920 en omvat De nieuwste release is geïnspireerd op ontwerpen uit de jaren 1920 en omvat polo’s, sweatshirts en T-shirts in zowel volwassen- als kindermaten, samen met shorts, tassen, petten en een regenjack. Alle items zijn voorzien van een ‘Jeux Olympiques Paris 1924’- opdruk. Hier heeft Lacoste precies hetzelfde lettertype voor gebruikt als op de posters voor de Spelen werd gebruikt met een blauwe, beige en rode kleurstelling. Een knipoog naar de Franse nationale vlag die de vintage-vibe helemaal afmaakt.

Alle details van de nieuwe Olympic Heritage-collectie

De nieuwe collectie ligt in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Zwitserland, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Mexico, Japan en Zuid-Korea allemaal in de winkel. Nederland staat dus helaas niet op het lijstje, maar gelukkig is de nieuwe collectie ook online beschikbaar via de Olympic shop. Reken er maar op dat wij ze al aan onze (online) winkelmand hebben toegevoegd.

Olympic Heritage, Lacoste voegt daad bij woord met  <strong>Olympic Heritage-collectie</strong>

Source:
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…