Nike x Martine Rose herdefinieert vrouwelijke voetbalstijl (met mannelijke modellen)

Aangezien de Oranje leeuwen er de laatste tijd weinig van bakken, schakelen we steeds vaker over naar de Oranje leeuwinnen. Die weten tenminste wél hoe ze moeten winnen.

En met de nieuwe Nike x Martine Rose collectie, winnen ze niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten.

Gendervrije pakken voor spelers

De nieuwe collectie van Nike en Martine Rose is speciaal ontworpen voor toch wel het belangrijkste sportevenement van deze zomer: het WK vrouwenvoetbal dat deze maand begint. Daarmee luidt het een nieuw tijdperk in. De collectie is er namelijk op gefocust om extra inclusiviteit buiten het veld te creëren. Dat doen ze door middel van gendervrije maatpakken die bestaan uit een stijlvolle colbert, broek, trenchcoat en shirt.

Martine Rose, <strong>Nike x Martine Rose</strong> herdefinieert vrouwelijke voetbalstijl (met mannelijke modellen)
Foto: Nike

Footwear ontbreekt niet bij Martine Rose samenwerking

Goed, de bovenkleding is om door een ringetje te halen. Maar als voetballers zijn de voeten natuurlijk het belangrijkst. De footwear ontbreekt dan ook zeker niet in de nieuwe collectie. De kleding wordt namelijk aangevuld met de nieuwe Nike x Martine Rose Shox Mule MR4 die in drie verschillende kleurstellingen beschikbaar is. Bovendien hebben de spelers bij deze collectie keuze voor kousen, handschoenen en zonnebrillen.

Reden voor nieuwe Nike x Martine Rose collectie

“Ik wil dat vrouwen zich net zo krachtig voelen in hun pak als mannen. Bovendien is er geen geslacht verbonden aan het pak. Iedereen kan het dragen. Ik hoop dat we het op een dag niet meer hebben over het geslacht in de sport.” Zo vertelde Martine in haar toelichting bij de nieuwe collectie. Mooie woorden, bijna net zo mooi als de kleding zelf. De collectie lanceert op 25 juli op de website van Martine Rose zelf, waarna op 27 juli de release op de SNKRS app beschikbaar is.

Wij zijn in ieder geval fan. Check hier zelf de foto’s:

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze laatste nieuwtjes over de beste fashion bewegingen.

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…