Fashion-update: New Amsterdam x Rijksmuseum

CREDITS: New Amsterdam Surf Association

Het met surf- en skatecultuur doordrenkte Nederlandse kledingmerk New Amsterdam Surf Association heeft een nieuwe collab. Eentje met een chauvinistisch tintje: samen met het Rijksmuseum zorgen ze namelijk een heerlijke streetwear-update.

New Amsterdam brengt Vermeer-kunst naar streetwear

Dat gebeurt niet zomaar. De capsulecollectie is ontworpen ter ere van de nieuwe Johannes Vermeer-tentoonstelling. De tentoonstelling loopt tot 4 juni, maar is al volledig uitverkocht: dus deze items, van grafische T-shirts tot teddyjacks, zijn modekunststukjes om toch de ervaring mee te krijgen.

Het blauw van Vermeer

New Amsterdam heeft het werk van Vermeer naar ‘current times’ gehaald. Bijvoorbeeld met de Blue Jacket: een oversized A-vormig garmend dyed jacket in typisch Johannes Vermeer-blauw. Deze kleur blauw kwam terug in zijn beste werken, bijvoorbeeld Meisje met de parel, Het melkmeisje en Brieflezende vrouw.

Daarnaast vind je een cardigan terug met de outlines van Het melkmeisje en een teddy jacket met een all-over print van de Brieflezende vrouw. In de categorie all-over print vinden we ook het Het Melkmeisje Layday Shirt terug: een ‘resort short sleeve’, maar dan met Het Melkmeisje als all-over print. Een keer iets anders dan je hawaiishirt.

De mode-collectie wordt afgemaakt met een aantal T-shirts met toffe art works op de rug, en een oversized long sleeve. Eén stapje verder kom je ook nog drie verschillende surfboards tegen met de bekende werken van Vermeer als opdruk. In twee woorden: héél nice. Check alle items hier.