Zo hoort een moderne man sieraden te dragen

CREDITS: Joshua Reddekopp

Er zijn twee kampen als het gaat om jewellery dragen. Óf mannen zijn volledig over de top óf het enige sieraad wat mannen dragen is een trouwring. Een tussenweg zit er vaak niet in. Sieraden zijn voor veel mannen nog een taboe. Daarentegen zijn er ook weer mannen die heel veel sieraden dragen.

Deze mannen dragen zoveel accessoires waardoor ze op popster of gangster lijken. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar de kans is groot dat je wordt gezien als uitslover. Hoe draag jij sieraden als moderne man, zonder dat je wordt gevraagd voor de nieuwe clip van Lil’ Kleine?

How to wear your jewellery

Wees absoluut geen uitslover, als je dat niet bent

Duur is niet áltijd beter, terwijl goedkoop vaak duurkoop is. Het leven kan soms lastig zijn, hè. Qua sieraden is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat je jezelf niet moet uitsloven. Als je een horloge van boven de €2000,- als een statussymbool ziet en daar gelukkig van wordt dan past het bij jou. Maar als het niet past en je doet het tóch, dan zien anderen het als een manier om je onzekerheid te verbergen. Je maakt pas indruk als jouw sieraden een verlengstuk van je persoonlijkheid zijn.

jewellery
Foto: Kevin Bhagat

Grote pronkstukken mogen thuisblijven

Accessoires zijn niet alleen gemaakt om de tijd te checken of om je mouwen op de juiste plaats te behouden. Je mag jouw jewellery dragen met trots, maar er is ook zoiets als té groot. Als je een ring draagt hoeft het niet gelijk een NFL-kampioensring te zijn. Het is een kunst om stijlvol voor de dag te komen met het juiste formaat.

Heb je dunne armen of juist grote vingers? Net zoals bij kleding moet je jouw sieraden dragen naar je lichaam. Een oversized horloge op een dunne pols ziet er natuurlijk niet uit. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een ketting; als je een dunne nek hebt kun je beter de ketting van de burgemeester laten liggen.

Match je jewellery met elkaar

Mannen dragen vaak verschillende soorten jewellery. De meest voorkomende sieraden zijn vaak goud of zilver. Het is daarom heel belangrijk dat je deze soorten wel met elkaar matcht. Als je horloge van goud en een zilveren ring aan één hand hebt, dat past natuurlijk niet.

Laat de sieraden niet naar je hoofd stijgen

Eén van de belangrijkste modepioniers op aarde – Coco Chanel – gaf het al aan: ‘als je in de spiegel kijkt moet je altijd één sieraad afdoen.’ Er word vaak gedacht dat meer sieraden beter zijn en je een formele look geven. De waarheid is echter dat het soms gewoon te druk is. Minimalisme kan vaak wonderen doen. Je wilt er ook niet bijlopen als een kapitein haak.

De snelle wereld heeft ervoor gezorgd dat je met één accessoire alles bij de hand – of om je pols – hebt. Smartwatches zijn niet meer weg te denken. De multifunctionele horloges worden met de dag minimalistischer ontworpen, dus ze kunnen stijlvolle toevoeging zijn aan je outfit.

Kies je sieraden vanuit een persoonlijke betekenis

Personaliseren komt steeds vaker voor bij verschillende merken. En is bij jewellery niet anders. Een sieraad met een betekenis draag je met nog meer trots. Je kan jouw accessoires verbinden aan speciale momenten. Zo geef je de sieraden een verhaal wat verbonden is aan een mijlpaal in je leven. Op deze manier heb je altijd iets om over te praten.

Jewellery, Zo hoort een moderne man sieraden te dragen
Foto: Bigstock

Voor elke situatie verschillende inspiratie

Het uitkiezen van je sieraden voor een outfit is natuurlijk vanzelfsprekend, maar dat is niet het enige wat we hiermee bedoelen. Het is ook belangrijk om na te denken naar welke gelegenheid je gaat. Bij een sollicitatie kan een Rolex namelijk een positieve of negatieve associatie teweegbrengen.

Als je dit wil voorkomen laat dan je Rolex een dagje thuis. Verder is het ook belangrijk dat je niet té veel sieraden bij een bruiloft draagt. Je wilt natuurlijk de schijnwerpers niet stelen van de bruid en bruidegom.

horloges onder 250
Foto: JanFillem
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…