Dit is het populairste fashionmerk van dit moment

CREDITS: LOEWE

Tegenwoordig wordt kleding van diverse modehuizen als een soort statussymbool opgehangen in de kledingkast.

Prada dit, Gucci dat. Wij zijn er wel een keertje klaar mee.

Loewe neemt plek op de troon over van Prada

Des te fijner dat er tegenwoordig weer een frisse wind waait door de modewereld. Loewe neemt de high-end fashion scene over en stoot dit jaar zelfs Prada van de ‘populairste kledingmerk’-troon. Dat blijkt uit het laatste kwartaalrapportage van Lyst, waarin ze de meest invloedrijke spelers binnen de fashion scene rangschikken. In het eerste kwartaalrapportage dat in april werd gepubliceerd, stond Loewe nog op de vijfde plaats. Ook een prima spot, maar in de tussentijd zijn ze dus als een raket omhooggegaan in de ranking.

Hoe Loewe de nummer één spot heeft bemachtigd

In de tussentijd heeft het Spaanse merk verschillende releases de deur uitgepompt, met bijvoorbeeld de populaire ‘korrelige’ collectie die uiteindelijk Loewe naar de toppositie voor het tweede kwartaal hebben gebracht. En daar houden ze het bij Loewe niet bij, want er zijn ook nog eens twee kledingitems van het Spaanse merk terug te vinden in de populairste producten van Lyst in Q2. De tanktop van Loewe met ronde hals neemt hierbij de felbegeerde eerste plek in.

Hoe doen de andere merken het?

Bij Prada zullen de tissue boxen wel klaarstaan bij de entree, maar ze hoeven niet geheel getreurd te zijn: het high-end modehuis komt nog altijd binnen op een respectievelijke tweede plek. Het Italiaanse merk Versace komt binnen op de derde plek, terwijl Miu Miu en Bottega Veneta de rest van de top 5 opvullen. De kleding van Loewe doet in prijs zeker niet onder voor al deze merken, maar de kleding schreeuwt in ieder geval een stuk minder om aandacht. En daar zijn wij enorm blij mee. Check hier zelf de kleding van Loewe: