Layering: zo draag je laagjes onder je winterjas

CREDITS: Jeroen Noordzij photography

Ja ja, we weten het. Het liefste trek je ’s ochtends een trui aan en doe je daar een simpele winterjas overheen. Klaar is Kees. In de regel gaat het er natuurlijk om dat winterkleding je warm houdt. Oké, we get that. 

Maar als we naar onze Italiaanse vrienden kijken, dan ziet het er negen van de tien keer toch wel zéér gelikt uit. Het is niet dat we jaloers zijn, maar toch… Je vraagt jezelf af: kan ik als nuchtere Nederlandse man ook zó stijlvol voor de dag komen ? Natuurlijk kun je dat. En dat doe je door het fenomeen layering toe te passen. Als je onder jouw suffe heren winterjack laagjes draagt, gaat er een wereld voor je open.

Laagjes dragen onder een goede winterjas

Laagjes zorgen ervoor dat je meer gewicht draagt en het is een perfecte manier om met structuur te spelen in je winterkleding. Truien over shirts, een open overhemd over een T-shirt of comfortabele bodywarmers en werkjassen ónder een winterjas. Wát? Een jas onder een jas? Si! De Italianen zweren er namelijk bij.

Kleren de man maken. En dat geldt niet alleen voor Italiaanse mannen. In het dagelijks leven is winterkledij extreem belangrijk, maar ook zéker op de werkvloer. Engelbert strauss snapt dat als geen ander. Kleding verandert niet alleen, hoe we eruit zien, maar ook wie we zijn: dat is het engelbert strauss effect.

Wanneer draag je een winterjas? En hoe draag je er laagjes onder?

In Nederland begint het in oktober kouder te worden. Een mooie gelegenheid om een winterjas voor heren te dragen en te spelen met jouw outfit. Er zit natuurlijk wel een addertje onder het gras. Je kan ook de plank misslaan met laagjes. Te veel van het goede is een no-go. Met layering is het motto: stick to the basics. Met twee of drie laagjes zit je al goed.

Onder een winterjas kan je bijvoorbeeld niet alleen een coltrui dragen, maar ook nog een spijkerjack extra. Óf onder een overcoat draag je een colbert mét stropdas voor een speels effect.

Wanneer is een goede winterjas, goed?

Kwaliteit te allen tijde boven kwantiteit. Ambacht is key. Een winterjas is niet zomaar een jas die je met 75% korting scoort als je het ’toevallig’ tegenkomt. Het is een verlengstuk van je persoonlijkheid, want een jas is het eerste kledingstuk dat een ander ziet.

Een goede winterjas herken je aan een perfecte pasvorm; een jas die als gegoten zit valt direct op. Daarnaast hoort een jas ook – vooral in Nederland – praktisch te zijn. In ons kikkerlandje kan een waterdichte winterjas goed van pas komen. Daar zijn we het sinds jaar en dag al over eens. Engelbert strauss maakt daarom kleding dat het volle potentieel uit de drager tevoorschijn haalt.

Laagjes zijn gelukkig niet alleen stijlvol; ze zijn ook nog eens beschermend én praktisch. Óók op de werkvloer. Want eerlijk is eerlijk, jij brengt toch ook veel tijd door op ’t werk?

winterjas