De redenen om vandaag nog een krijtstreep pak aan te schaffen

CREDITS: Bigstock

De tijd dat alleen een iets te dikke Amerikaanse bankiers, gangsters of mannen met een heftige werktitel een krijtstreep pak droegen, is al even geleden. Weg dus met die negatieve bijsmaak, want het huidige krijtstreep pak is een must voor een ieder die er scherp uit wil zien. Hier krijg je vijf redenen om vandaag nog een exemplaar aan te schaffen. Gratis en voor niets.

5 redenen om een krijtstreep pak te dragen

1. Afwisseling

Het is even wat anders dan al die effen blauwe en grijze blauwe pakken die je in je kast hebt hangen. Het krijtstreep pak geeft je garderobe precies die extra stijl en afwisseling die het nodig heeft. Bijvoorbeeld: een krijtstreep pak kan ook meer dan goed fungeren als een trouwpak. Sterker nog, we zweren erbij. Kies voor een mooi smal gesneden versie en er is niemand die jou niet serieus neemt.

2. Casual touch

Een krijtstreep pak is echt niet langer alleen voor kantoor. Etentje of borrel na je werk? Verwissel je overhemd met een mooi T-shirt of koltrui en klaar is Kees. Smart casual is het credo en de krijtstreep de finishing touch.

3. Powerrrrr

Hoewel het krijtstreep pak dus niet alleen maar door oude bazige bankiers wordt gedragen heeft het wel nog een bepaald soort imago. Het straalt kracht en zelfvertrouwen uit. Lastige afspraak op de planning? Trek je krijtstreep pak aan, het liefst nog met extra brede revers, en doe er je voordeel mee. Bekend met Harvey Specter? Precies, uitleg lijkt me overbodig.

4. Persoonlijk style-statement

Maak een persoonlijk style statement door een beetje creatief te zijn met de streep. Speel met de kleur of met de dikte van de streep. Houd wel even rekening met de branche waarin je werkt. Binnen sommige bedrijven wordt ‘lekker gek’ helaas niet gewaardeerd. Zolang het stijlvol blijft sla je niet snel de plank mis.

5. In de mix

Wel fan van een krijtstreep, maar even geen tijd of zin om een nieuw pak aan te schaffen? Wees lekker creatief en mix op een andere manier de streep in je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een gestreepte sjaal of das. Ook kun je kiezen om bijvoorbeeld hier alleen de krijtstreep broek te dragen met sneakers en een polo. Casual, sportief maar wel gekleed.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…