Fotoserie: King Charles III was altijd al een modekoning

Het is hartverscheurend, ontroerend, bijzonder en tevens ook mooi om te zien hoe het Verenigd Koninkrijk rouwt om Elizabeth II. Tot 8 september dit jaar was ze het langst regerende staatshoofd ter wereld, en nu – na 70 jaar op de troon – wordt het stokje overgegeven.

Haar zoon Charles Philip Arthur George gaat nu voortaan door het leven als Charles III. De scherpe jongens onder ons zullen zijn stijl de afgelopen dagen zijn opgevallen. Op 73-jarige leeftijd ziet hij er verdomd sharp uit. Maar dat is ook niet zo raar: hij was altijd al de koning der Britse stijliconen.

Charles III is een waar stijlicoon

Als Prince Charles liet hij in de jaren ’70, ‘80 en ’90 al zien hoe je jezelf als prins kleedt. Hij wisselt flanellen pakken af met outdoor-outfits en doordeweeks draagt-ie een driedelig pak, maar tijdens een polowedstrijd is het tijd voor een babyblauw legershirt. Fascinerend om te zien hoe een prins zich een ware stijlkameleon kan noemen.

En die verschillende outfits zijn ook logisch. Als prins – en nu als koning – is je leven een aaneenschakeling van aangelegenheden. Daarom is voor niemand de stijlregel ‘kleden op de gelegenheid’ belangrijker dan voor Charles III. Gelukkig weet de beste man dat zelf maar al te goed. Zó goed, dat wij net zoals Charles in ’86 volgende zomer ook weer gekleurde, effen short sleeve shirts gaan dragen. Beloofd.

Fotoserie

Foto’s zeggen sowieso meer dan woorden, maar in het geval van stijl is dat al helemaal het geval. Omdat Charles III al een tijdje meegaat, hebben we ook héél veel foto’s van hem. En dat zorgt ervoor dat we een heerlijke, stijlvolle fotoserie kunnen laten zijn. Daardoor weet jij weer waarom hij eigenlijk altijd al een koning was. Een modekoning, welteverstaan.

Rockin’ the Barbour jacket

Een onmisbaar Brits fashion item, zelfs te combineren met een flat cap en een stropdas.

London Men’s fashion week

Het meest stijlvolle event van het jaar, met de – destijds – meest stijlvolle prins.

Nooit te oud voor…. 

een donkerblauw double breasted krijtstreeppak.

Never out of style

Het sjaaltje dit jaar weer hip geworden op festivals? Nee joh, die is nooit uit de mode geweest. En Charles bewees dat al in de jaren ’80.

Vleugje Italiaans

Britser dan Charles III kan bijna niet, maar we spotten hier toch écht een vleugje Italiaanse stijl. Waar we overigens zéker geen moeite mee hebben. Sterker nog: het staat hem goed.

Dandyism 

Alsof Charles de ‘dandy style’ persoonlijk heeft uitgevonden….

Overcoat 

Zo. Nu hoeven we ook niet meer in woorden uit te leggen waarom jij een overcoat moet hebben. Thanks, Charles.

’80’s

We snappen de wel waarom de eighties-trends weer helemaal terug zijn. Breng ons terug naar de jaren ’80. Nu.

Zonnebrillenkoning 

Lodewijk XIV was de Zonnekoning. In onze tijd hebben we te maken met de zonnebrillenkoning.

The Original Hipster

Charles III wordt ook weleens The Original Hipster genoemd. En we geven niemand ongelijk…

Source:
Bigstock