Kantoorkleding voor mannen: veelvoorkomende fouten

CREDITS: rawpixel.com

Het kan lastig zijn om er stijlvol bij te lopen op kantoor. Er zijn namelijk énorm veel factoren die kunnen zorgen voor een onprofessionele look. Wil jij er strak en professioneel uitzien in je pak? Dan zit het hem vooral in de details. Daarom hebben wij voor jullie de meest voorkomende fouten wat betreft kantoorkleding op een rij gezet.

Meestvoorkomende kantoorkleding fouten

1. Kreukels

Het is een van de meestvoorkomende fouten bij formele kleding: zichtbare kreukels. Het netste pak kan er verfomfaaid uit zien als er kreukels in zitten. Het is dan ook zaak om je kantoorkleding zo goed mogelijk te strijken. Wat hierbij vaak wordt vergeten is het onderhemd. Toch is het belangrijk om deze ook te strijken: kreukels in een onderhemd zijn vaak door het overhemd heen zichtbaar. Goed op letten dus, dat je een beetje een nice gladgestreken look hebt.

2. Sokken

Ja, deze fout zien we enorm vaak. Sta je voor de spiegel in je fresh pak, zie je helemaal niets van je enkels. Dan komt het nog wel eens voor dat je er van uit gaat dat je gedurende de dag je lucky socks ook niet gaat zien. Maar zodra je gaat zitten en je pantalon over je knieën trekt, is het kiekeboe: Peter Griffin’s hoofd komt even meekijken over de rand van je nette schoenen heen. En niet alleen het cartoonfiguur op je felgekleurde sokken kan de vergaderzaal zien, nee. De hele vergaderzaal wordt gedwongen te genieten van de ironische print op de sokken die je van je moeder  met Kerst 2003 hebt gekregen. Dus, twijfel over de sokkenkeuze? Laten wij je vertellen: speel het op veilig en ga voor nette zwarte sokken.

3. Schoenen

Je ziet ze regelmatig verschijnen op het kantoor: mannen met een net pak, met daaronder een flink afgedragen paar gymschoenen. Don’t. Je denkt misschien dat mensen meer bezig zijn met wat er zich boven de schoenen bevindt, maar die schoenen gaan écht flink afdoen aan een nette look. Wanneer het aankomt op kantoorkleding is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het volledige plaatje klopt. Als je schoenen ook maar één keer de binnenkant van een sportschool gezien hebben, moet je ze gewoon niet meer dragen onder je pak.

Een paar frisse wit leren sneakers doen het overigens wel goed onder een pak, wanneer je het een beetje wil down dressen. Maar let gewoon op dat het géén gymschoenen zijn. Bij twijfel verwijzen je we door naar dit artikel over welke kleur schoenen bij welk pak kunnen.

, Kantoorkleding voor mannen: veelvoorkomende fouten
Foto: Ruthson Zimmerman

4. De tas

De tijd van de aktetas is geweest. Je ziet tegenwoordig ook bijna niemand meer met een koffertje lopen. Wat je tegenwoordig wél veel ziet, is een keurig pak met een afschuwelijke sport tas op de rug. Wederom: niet doen. Het klopt dat je hem op kantoor af doet, maar bij bijvoorbeeld klantenbezoeken of gewoon bij deelname aan het openbaar verkeer ziet het er niet uit. Een rugzak is natuurlijk het handigst voor het vervoeren van een laptop en dergelijke. Zorg echter voor een beetje een fatsoenlijke rugzak. Als je een duur pak draagt, wil je niet dat je er alsnog goedkoop uit ziet door een lelijk ding op je rug. Ga dus bijvoorbeeld voor een leren rugzak, of gewoon een nette effen rugzak. Komt een stuk professioneler over.

5. Het onderhemd

Bij de keuze van een onderhemd is het belangrijk dat deze dus niet kreukt, maar ook vooral dat deze niet zichtbaar is. Het gebeurt regelmatig dat de rand van een onderhemd boven het overhemd uitkomt. Om dit te voorkomen is het verstandiger om te kiezen voor een onderhemd met een v-hals. Daarnaast moet je ook uitkijken met de kleur. Wit onder wit kan doorschijnen, dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld grijs. Hierin is het even experimenteren en goed gebruik maken van de spiegel die je sowieso in je huis hebt staan. Die staat daar namelijk niet voor niks.

6. De accessoires

Accessoires worden vaak verwaarloosd bij het uitkiezen van kantoorkleding. Maar ook accessoires zijn goed zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van je riem en horloge. Als je een blauw pak draagt, bruine schoenen maar aan komt zetten met een zwarte riem dan is dit too much. En gewoon fout. Een goed handvat voor het uitzoeken van accessoires, is ervoor te zorgen dat ze min of meer matchen met je schoenkeuze. Zorg er dus vooral voor dat ze niet vloeken en de outfit complementeren. Bij het dragen van een stropdas moet je overigens ook áltijd kijken of de kleuren passen bij de rest van je pak. Natuurlijk hoef je niet helemaal in één kleur te gaan, maar te veel kleuren zorgen voor een clown-look. Wil je niet.

7. De pasvorm

Mouwen die te lang zijn, waardoor het lijkt alsof je het overhemd van je vader aanhebt. Je broek te strak, waardoor de hele vergaderzaal zicht heeft op je pakketje. Je broek te kort, gevalletje van water in de kelder: let op die pasvorm! Je kan beter één keer investeren in een pak en hem op maat laten maken, dan lopen struggelen en er uiteindelijk alsnog bijlopen als een sloeber. Let dus vooral hierop bij het kopen van een passend pak.

, Kantoorkleding voor mannen: veelvoorkomende fouten
Foto: Rawpixel.com
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…