How to style: work wear

CREDITS: Carhartt WIP

De dagen dat work wear alleen voor de mannen zijn die hun handen vies maken zijn allang en breed voorbij. Work wear is ondertussen een onmisbaar onderdeel binnen de streetwear-cultuur, en dat zal in de toekomst niet meer veranderen.

Dit is hoe je work wear moet dragen

Daarom vertellen wij je precies hoe je jezelf moet stijlen met work wear. Want hoewel work wear namelijk steeds meer in het alledaagse leven gedragen wordt, zijn er nog altijd momenten waarop work wear nét te casual is. Bijvoorbeeld als je de bruiloft van je beste vriend hebt en je aankomt in een werk overall. Just saying. Wij nemen je door de dikste work wear kleding heen en vertellen je precies waar, wanneer en hoe je het moet dragen. Alles word dus voor je voorgekauwd, amigo.

Hoe, wat en waarom work wear?

Eerst en vooral is de pasvorm natuurlijk belangrijk. En aangezien werkkleding is bedoeld om functioneel te zijn, is het logischerwijs een stukkie ruimer dan de ‘normale kleding’ die we dragen. Goed, ruimer of niet, het betekent natuurlijk niet dat je in je kleding moet verdrinken. Zoek daarom stukken die vooral rond de schouders en de borst goed lijken aan te sluiten.

Naast de pasvorm, is het natuurlijk heel belangrijk om te weten wanneer je work wear kan aantrekken. Een avondje uit met vrienden? Dat kan prima, maar als je in een overall aankomt, zorg er dan wel voor dat je die combineert met een nette en eenvoudig t-shirt en een strak setje sneakers. Don’t overdo it. De laatste tip die we je meegeven is gewoon om plezier uit te stralen in je work wear. Zoek naar stukken met unieke details om net dat beetje flair toe te voegen aan de functionele kleding.

Workjeans in je kledingkast

Sinds 1800 is denim de way to go voor fabrieksarbeiders om zichzelf te beschermen. Anno 2023? Nou ja, we gebruiken denim kleding nog altijd, alleen tegenwoordig is het meer een manier om onze fashion game omhoog te tillen in plaats van onszelf te beschermen tegen verwondingen. Denim broeken zijn ideale workjeans, met stevige geweven stoffen waardoor het vaak waterafstotend, vlekbestendig, kreukherstellend en ook nog eens zweetbestendig is.

Door de wijde pijpen waar de workjeans mee komen krijg je een industriële look die absoluut welkom is in het straatbeeld. De workjeans van tegenwoordig hebben vaak de vorm van baggy chino’s, en hoewel die wel een aardige comeback maken, adviseren wij toch om voor moderne workjeans te gaan die boven de taille zitten.

Work jackets zijn altijd een goed idee

Maar dan ook écht altijd. Want of het nou in de winter of in de zomer is: een workjacket kan je altijd kwijt in je outfit. Tijdens de koude periodes kun je werkjassen als ‘laag’ gebruiken met een zwaardere en dikkere jas eroverheen, terwijl je hem tijdens de tropische temperaturen juist kan gebruiken als zomerjas. De typische workjacket komt met grote opgestikte buitenzakken, duurzame stoffen en een unieke vorm.

De pasvorm is over het algemeen lekker ruim, – zoals we gewend zijn van work wear – om de drager zo genoeg bewegingsvrijheid te bieden. Naast de extra ruimte, zijn workjackets over het algemeen ook iets langer in de lengte en eindigen nét onder de taille. Wij zijn vooral fan van de workjackets met een minimalistische look en een neutrale kleur, omdat je deze dan overal mee kan matchen.

Utility vesten voor extra flair

First things first: een utility vest is géén bomberjack. Hoevaak we dat al wel niet hebben gehoord zeg, ongelofelijk. Anyways, een utility vest is net als een workjacket ideaal voor extra lagen in je kleding. Hij weegt vrijwel niks en zorgt ook niet echt voor extra warmte, maar hij draagt wel enorm bij aan je outfit. Een écht utility vest heeft zoveel zakken dat je de tel kwijtraakt – ideaal om je spullen in op te bergen dus – en is bovendien van katoen gemaakt. Wij zijn bij utility vesten heel erg fan van beige kleuren, omdat ze perfect te combineren zijn met chino’s en een warme uitstraling hebben.

Plus: nog wat extra inspiratie.