Deze 12 fashion-forwards verdienen jouw Insta-volgverzoek

CREDITS: Bigstock

Kleren zijn er niet alleen maar om ervoor te zorgen dat je naakt over straat gaat. Ja, vaak zijn er ook praktische kledingitems, maar die worden juist stijlvol.

Regenkleding is bijvoorbeeld ontworpen voor droog aankomen op kantoor, nu is het een fashionstatement. Tik ‘regenkleding heren’ in op Google en je wordt doodgegooid met opties. En wat te bedenken van jeans? Die waren eerst ontworpen voor de goudzoekers en mijnwerkers, nu is er niemand meer zonder.

Mannelijke modekoningen op Insta

Iedereen heeft zo zijn eigen stijl. Een kledingstijl groeit door de jaren heen met je mee. Het wordt een onderdeel van je leven, want het is één van de eerste dingen waar anderen naar kijken. Alhoewel je denkt dat je jouw eigen stijl hebt gecreëerd, is dat niet hélemaal waar. Ergens heb je inspiratie opgedaan: op straat, in een winkel, op Instagram of op Pinterest. Om die inspi naar een hoger niveau te tillen, stellen wij mannelijke fashion-forwards voor die jouw volgverzoek verdienen.

Emmanuel Fourès

Voilà: een Fransman die graag nét effe dat randje opzoekt qua kleding. Emmanuel Fourès is een stylist en fashion influencer in één. Naast toffe outfits en cleane architectuur post Emmanuel ook veel reiscontent. Negen van de tien keer combineert hij dat met zijn outfits. Twee vliegen in een klap, dus. De teller staat inmiddels op 49K volgers, maar dat zal nog wel oplopen.

Andrea Faccio

Italianen kunnen er wat van, want deze stijliconen droppen inspiratiebommetjes all day long. De Pitti Uomo in Florence wordt niet voor niets als dé mannenmodebeurs gezien. Ook deze Italiaan, Andre Faccio, heeft een kledingstijl die je rechtstreeks wil kopiëren. Hij is inmiddels een bekend model waardoor hij samenwerkt met veel verschillende toffe merken. Dat snappen we, want 218K trouwe volgers is in de modewereld rete-interessant.

Phil Cohen a.k.a The Pacman 82

Bijna iedere dag plaatst Phil Cohen – op Insta The Pacman 82 – een toffe van foto van zijn outfit. Zijn stijl is simpel, maar áltijd on point. En dat is precies een stijl waar de dames goed op gaan. Phil laat ook zien waar hij zijn kleding koopt, of waarvan hij kleding krijgt, zodat je weet waar je moet zoeken. Wel zo handig. Phil is ook één van de weinige mannen die video’s maakt waar je daadwerkelijk stijlinspiratie van krijgt.

Mohammed Hadban en Humaid Hadban

Aah, een dubbele vangst. De modetweeling Mohammed en Humaid plaatsen alleen maar content van hen samen. Vaak hebben ze dezelfde outfit aan, maar soms ook net even iets anders. Deze boys waren de allereerste lokale mannelijke influencers in de Verenigde Arabische Emiraten. De twins zijn groot op Instagram – 950K volgers – maar gaan nog harder op TikTok.

I am Gieaux

Hij komt uit Steenbergen, Brabant, maar dat zie je niet aan de stijl van Gio af. Voor MANIFY Magazine #2 interviewden wij I am Gieaux over kracht van layering in de mannelijke modewereld: Layering toont je creativiteit. Het maakt je outfit nóg meer eigen.”

Zijn eigen stijl is oversized: te wijde shirts, te wijde broeken: altijd net een maatje te groot. Met die stijl heeft hij nu zo’n 25K volgers verkregen. En daardoor gaat hij veel toffe samenwerkingen aan. 

Franco Mazzetti

Dat stijl met de jaren komt, is Franco het levende bewijs van. De Italiaan is gewoon mode. Punt. Een betere stijl dan hem ga je never nooit meer vinden óf krijgen. Jammer voor jou, maar het zit er gewoon niet in. Je kan er daarentegen wel inspiratie uithalen. Doe er je voordeel mee.

Marc Forné

Eindelijk een Spanjaard in dit lijtje. En niet zomaar eentje, maar een alleskunner. Naast dat Marc model is, schiet hij zelf ook graag plaatjes van anderen. 80% van zijn content bestaat uit fashion-posts met daarnaast hier en daar reisinspiratie voor de moderne man. Marc laat zien hoe de wereld anno ’24 in elkaar steekt. Soms iets te goed, want sommige outfits slaan een beetje door. Maar ja, vandaar ook de term fashion-forward.

Christ Jadore

Deze eindbaas moet zo nu en dan op je Insta-tijdlijn voorbijkomen. Als je van Christ geen inspiratie krijgt weten wij het ook niet meer. De ondernemer heeft zijn eigen kledingmerk en hij heeft zijn eigen stylingbureau. Meneer Jadore brengt heel wat kleur in je leven als je hem volgt. Magazines als Vogue schrijven losse artikelen over zijn street style tijdens Fashion Weeks. Nou, dan weet je dat het goed zit.

Christ staat links op de foto.

Luka Sabbat

Luka is the cool kid. Dreadlocks, een nonchalante houding, vette snor, tattoos en soms vage content. Daarom is hij ook zo geliefd: ruim 4 miljoen volgers. De acteur en creative entrepreneur gaat door het leven als Mr. Fallback. Op zijn Insta-page vind je genoeg inspiratie voor de komende paar jaar. Geen dank, hoor.

Danny Roumimper

Nederland is een trots landje. Daarom plaatsen we ook graag landgenoten in dit rijtje. Modekoning Danny Roumimper maakt het ons makkelijk, want hij past hier meer dan prima tussen. Danny staat aan het wiel van New Kith: een influencer marketing agency. 

Dat meneer snapt Roumimper hoe Insta werkt laat hij ook zien met zijn eigen posts. En daar pluk jij de inspiratievruchten van.

Lorenzo Liverani

Italiaanse klasse moet in je zitten. Bij Lorenzo was dat easy, want hij heeft zelfs zijn naam mee. Toch moet je die stijl dan nog op de juiste manier doorvertalen naar je doelgroep. Gelukkig heeft de fashioninfluencer daar geen enkele moeite mee. De klasse druipt namelijk van posts af. Je ziet veel neutrale kleuren terug, maar ook de zwart-witfoto’s zijn ook erg inspirerend.

Geoff K. Cooper

Ben je fan van chic en van kleur? Dan is Geoff K. Cooper de man die je moet volgen. De Caribbean boi gaat graag strak in pak over straat en is niet vies van een vlinderstrik. Maar daarnaast draagt hij ook veel kleur en oversized kleding. Soms gaat-ie voor classy, soms voor abnormaal overdreven. Dat kijkt lekker weg, hoor.

Zijn fashioncontent combineert Geoff met zijn liefde voor kunst en lifestyle, waardoor zijn Insta-page mooi in balans is.