Een gilet draag je zo

CREDITS: Nahashon Diaz

Een gilet is een kledingstuk wat je niet dagelijks aan hebt en het is misschien wel het smalste kledingstuk in de herenkleding. Meestal draag je dit over een hemd en onder een colbert. Wanneer je het colbert uit doet, zie je er nog steeds stijlvol uit met een gilet. Zonder colbert is je look namelijk casual cool. Stroop de mouwen van je overhemd op en je ziet er stijlvol uit zonder stijfjes over te komen.

Hoe hoort de gilet te zitten?

Een gilet heeft weinig maatwerk nodig en het is de bedoeling dat het dicht op het lichaam zit. Een op maat gesneden gilet zit dicht op het lichaam zonder dat het te strak aan voelt of dat de stof gaat trekken. Een gilet moet lang genoeg zijn zodat hij de hele tailleband van de broek bedekt. Zorg dus dat je een goede broek aan hebt die goed zit. Tussen de broek en je gilet mag je nooit stof van je shirt zien. Dit is not done.

Gilet, Een gilet draag je zo

Hoe knoop je een gilet?

De meeste gilets hebben een oneven aantal knopen. Vijf knopen is wat je het meeste ziet maar ben je wat langer dan is het mooier om een langer model te nemen met zeven knopen. Hiermee voorkom je dat er stof van je shirt te zien is. De knopen gaan allemaal dicht op de onderste knoop na. Dit zorgt voor meer ruimte rond de heupen zodat je makkelijker kan bewegen en zitten.

Als de kraag maar goed zit

De kraag is misschien wel het belangrijkste punt van je hele outfit. Als de kraag niet goed zit, is praktisch je hele outfit niet goed. De kraag zorgt samen met de knopen voor de balans van het kledingstuk op je lichaam. De kraag, of nja eigenlijk is het meer een nek gat, van het gilet moet de achterkant van de overhemd kraag mooi omhelzen en goed aansluiten. Zorg dus dat je gilet goed op maat gemaakt is om te voorkomen dat er te veel ruimte is wat ervoor zorgt dat hij kan verschuiven.

Gilet, Een gilet draag je zo
Foto: Clem Onojeghuo

Tip

Zorg dat de kleur van je gilet afgestemd is op je stropdas of vlinderdas. Zorg ook dat de kleur past bij de kleur van je pak. Mocht je pak al een kleur hebben, kies dan voor een neutrale kleur van je gilet. Heeft je pak een neutrale kleur dan kan de gilet een kleur hebben of eventueel een print maar wees hier voorzichtig mee. Wanneer je kiest voor een gilet met print en een neutraal pak, laat dan de stropdas of vlinderdas thuis of kies voor een neutrale kleur.

Wil jij een gilet kopen? Check dan eens de collectie bij Hugo Boss of Bijenkorf

Gilet, Een gilet draag je zo
Foto: Tyler Nix

 

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…