De meest voorkomende fouten bij het kiezen van je outfit

CREDITS: Bigstock

Het is iedere dag weer hetzelfde liedje. Je staat ’s ochtends voor de kast en moet gaan beslissen wat je vandaag aan wilt. Het antwoord verzinnen op die vraag is makkelijker dan gedacht. Soms ben je gewoon even het overzicht kwijt of heb je géén idee of die broek wel onder dat overhemd kan. Om je het ’s ochtends voortaan iets makkelijker te maken geven wij advies over je outfit.

De meest voorkomende fouten bij het kiezen van je outfit

Om ervoor te zorgen dat jij iedere dag op je paasbest de deur uit stapt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Gelukkig voor jou leggen we deze vandaag even uit. Dit zijn de meest voorkomende fouten bij het kiezen van je outfit.

outfit
Foto: Pixabay

Streng voor jezelf

Als eerste is het goed om in je achterhoofd te houden dat we niet te streng voor onszelf moeten zijn. We hoeven er niet allemaal uit te zien als David Beckham of Ryan Reynolds en daarom kun je prima die outfit aan als jij daar gelukkig van wordt. Je eigen mindset is je hardste critici.

Mening van anderen

Te erg bezig zijn met de mening van anderen sluit hierbij aan. Het is ontzettend zonde als je je negatief laat beïnvloeden door deze meningen. Ook hier geldt: laat je niet leiden door iets wat een ander ergens van vindt, maar focus vooral op wat jij leuk vindt en waar jij je goed in voelt.

Verschillende trends

Een andere fout die je misschien wel maakt wanneer je ’s ochtends op zoek bent naar een passende outfit, is dat je te veel trends met elkaar wil combineren. We snappen dat je volgens de laatste fashiontrends door de straten van je stad of dorp wilt paraderen, maar sla hierbij niet door. Er bestaat namelijk ook zoiets als té veel, en dat ziet er vaak een beetje gek uit.

outfit, De meest voorkomende fouten bij het kiezen van je outfit
Foto: Bigstock

Favoriete outfit bewaren

Wij Nederlanders zijn gewend onze favoriete kledingstukken voor een ‘speciaal’ moment te bewaren. Waarom? Geen idee, maar het is in ieder geval nergens voor nodig. Trek eens lekker die favoriete trui of overhemd uit de kast en je zult daardoor uitstralen dat je goed in je vel zit. Laat jezelf ook op ‘normale’ dagen gelukkig voelen.

Niet strijken

Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan bij het uitkiezen van je outfit, is het aan te raden om nooit je kleding ongestreken in je kast te leggen. Misschien een saai werkje, maar grote kans dat je dat ene shirt dan ’s ochtends niet aandoet omdat hij vol kreukels en vouwen zit. Altijd even strijken dus.

Accessoires

Bij het dragen van accessoires en sieraden geldt de regel om ze stijlvol te dragen, less is more. Een arm vol met allerlei armbanden tot aan je elleboog kun je dus beter achterwege houden. Probeer deze fout te voorkomen door je outfit af te maken met accessoires en sieraden, maar doe dit wel op een subtiele manier. De wandelende-circus-look wil je voorkomen.

outfit
Foto: Jana Niggeloh

Combineren is proberen

Een eigen kledingstijl komt niet uit de lucht vallen. Je zult daarvoor veel combinaties moeten proberen om te vinden wat echt bij jou past. Daarom ons advies: combineren is proberen. Durf eens dingen bij elkaar te dragen waarvan je het in eerste instantie nooit bedacht zou hebben. Zo kom je op nieuwe toffe outfits waarbij jij flitsend door het straatbeeld loopt.

Denk aan je figuur en uiterlijk

Het is misschien soms moeilijk, maar probeer je bewust te zijn van hoe je eruit zit. Je eigen uiterlijke eigenschappen kunnen namelijk invloed hebben op hoe je outfit er bij jou uitziet. Kies wanneer je bijvoorbeeld een bierbuik hebt liever niet voor een te strak T-shirt of probeer je haarkleur nog meer uit te laten komen met de juiste kleur trui. Op deze manier kan de keuze in je kledingstuk en de kleur hiervan je uiterlijk kraken of juist verstreken. Dus, choose wisely.

outfit, De meest voorkomende fouten bij het kiezen van je outfit
Foto: Bigstock