Zo rock je een formele stijl, zonder een pak te dragen

CREDITS: le21eme

In een goed pak zie je er natuurlijk uit om door een ringetje te halen. Maar een pak is niet de enige manier om een chique look te creëren. Er zijn soms momenten waarop je niet té casual gekleed wilt zijn, maar ook niet all the way wilt gaan met een volledig pak. Voor die momenten zijn deze outfits perfect. Zo zit je altijd veilig, voelt het comfortabel én loop je er piekfijn bij. Precies wat je wil om properly dressed op pad te gaan!

1. Blazer met een net shirt en chino

Bron: The Idle Man, Yoka, Fashionapp

De combinatie van een blazer en een shirt zijn behoorlijk formeel. Doe hier een slim fit chino onder en je chique outfit is compleet. Door je broekspijpen iets op te rollen, maak je de look een tikkeltje casual. Je kunt verschillende kleuren kiezen, maar zorg er altijd voor dat ze op elkaar zijn afgestemd. Het schoeisel dat hierbij past zijn brogues of loafers. Deze outfit is zeer geschikt voor de iets warmere dagen!

2. Coltrui met pantalon

You either love it or hate it, maar eerlijk is eerlijk een coltrui zorgt voor een gelikte outfit. De coltrui kleedt mooi af dat werkt nou eenmaal goed. Met een donkere coltrui in de kleuren zwart, blauw of grijs kun je oneindig combineren. Hieronder draag je een donkere slim-fit broek of pantalon. Een paar leren chelsea boots of derby’s maken het geheel af. Om wat meer kleur te creëren kun je een bordeaux rode riem of een donkergroene trenchcoat toevoegen. Maar bij deze chique outfit geldt: less is more.

Bron: House of Einstein, Otokomae, Bean

3. Knitted vest en shirt met donkere jeans

Bron: Shein, Asrakestraw

Voor deze look heb je een knitted vest nodig en een donkere slim cut jeans. Als je de kleuren van je vest en je jeans donker houdt, kun je deze prima combineren met een basic wit shirt. Een slim fit tee kan, maar dat maakt de outfit erg casual. Om toch bij de chique outfits te blijven, staat een slim fit shirt hier het beste bij. Als je dan nog nét iets formeler wilt gaan, kun je er een stropdas op dragen. Trek je leren boots eronder aan en je outfit is compleet.

4. Blazer en crewneck met chino

Bron: Edgel com Estilo, Matome, GCStyle

Combineer een blazer en een crewneck T-shirt met nette broek, zoals een chino of pantalon. Ook op het gebied van herenkleding kan de blazer qua kleur en print veel hebben. Omdat het allemaal niet super netjes hoeft, kunnen de kleuren beige, khaki of licht blauw prima. Door een pochet te dragen, maak je het geheel toch weer iets chiquer. Onder de blazer draag je een donkere crewneck en paar toffe sneakers maken het af.

5. Tailored jas en T-shirt met slim fit broek

Kies voor een donkere tailored jas met een slim fit broek in een contrasterende kleur. Het T-shirt dat je hier onder draagt moet absoluut van top kwaliteit zijn. Dat zelfde geldt voor de pasvorm. Om deze outfit chique genoeg te maken moet je T-shirt als gegoten zitten. Check voor goede shirt bijvoorbeeld Bos Men Shop. Nette sneakers of leren brogues eronder en je look is on point.

Bron: Lookastic