‘Foot trends:’ dit gaan we dit jaar terugzien

CREDITS: Manfield

We are talking shoes. Eind 2022 werden héél wat trends richting ons gegooid, maar nu is 2023 écht gestart. De eerste balans kunnen we dus opmaken: deze schoenentrends zijn blijvertjes.

Niemand minder dan lifestyle- en schoenenmerk Manfield helpt MANIFY bij het trendwatchen naar footwear. Nadat we op het MANIFY Gala een heus MANFIIELD x MANIFY Vip Treatment in het leven riepen, staan de modekoningen ons bij voor tips die het hele jaar mee kunnen. We nemen je mee.

‘Foot trends:’ dit gaan we dit jaar terugzien

Allereerst wordt dit jaar het jaar van sneakers en loafers. Oké, sneakers mag geen verrassing voor je zijn, maar we helpen je vooral met wélke sneakers. Alleen de categorie loafers kan nog weleens spannend klinken voor de Nederlandse man. Eeuwig zonde, natuurlijk. Het is namelijk dé schoen voor de man die gaat voor comfy + stijlvol. Daarom beginnen we met deze essentiële, maar underrated herenschoenen.

, <strong>&#8216;Foot trends:&#8217;</strong> dit gaan we dit jaar terugzien

Loafers

Comfort en stijl. Eigenlijk wil een man niets meer, niets minder. Dus een man heeft ook loafers nodig. Niets meer, niets minder. Je kunt er de hele dag (stijlvol) op lopen en combineren met een maatpak, maar ook met een chino en een trui. Of zelfs een volledige casual outfit. Dan zorgen de loafers ervoor dat je tóch dat extraatje laat zien. In de zomer kun je loafers combineren met linnen (broek én overhemd). Het hele jaar door ben je dus on point.

Manfield heeft een sportieve loafer met een brede, witte zool die zorgt voor een casual uitstraling. Mocht je net een standje chiquer willen, dan is de loafer met een platte zool en leren afwerking the way to go. Check alle loafers hier.  

, <strong>&#8216;Foot trends:&#8217;</strong> dit gaan we dit jaar terugzien

Sneakers

Sneakers kunnen tegenwoordig áltijd, dus het enige wat rest: investeer in sneakers waarmee je ook áltijd goed zit. De sneakers van Manfield brengen rust en een tikje klasse in je outfit. Dit jaar worden sneakers met subtiele naden, gemaakt van flexibel suède en voorzien van light-weight zolen het summum. Serieus comfy dus, maar ook nog steeds classy. Dat is dus waar we heengaan, want ook de loafers spreken die twee delen aan. Dat gaan we dit jaar veelal zien in de kleuren donkerblauw, donkergroen, beige, bruin, zwart en grijs. Hier vind je de volledige sneakercollectie. 

, <strong>&#8216;Foot trends:&#8217;</strong> dit gaan we dit jaar terugzien

Happy wife, happy life

‘Give a girl the right shoes and she can conquer the world,’  Marilyn Monroe. Als deze absolute droomvrouw van weleer het aangeeft, dan gun je dat jouw wederhelft ook. Daarom zetten we in op een speciale trend dit jaar: een man die een vers paartje aan zijn vrouw/vriendin geeft.

Dan is het wel good to know wát voor paartje. We beginnen met kleur, want waar mannen redelijk op safe spelen (oftewel: áltijd goed), pakt Manfield met damesschoenen meer uit. Roze metallic, blauw suède, lakleer oranje of groen leer: het mag allemaal met trots gedragen worden. Dus dan weet je precies wat je te doen staat. Die kleuren gaan we vooral terugzien bij enkellaarsjes met hak en sneakers, maar ook damesloafers zijn in ’23 booming. Maar wel net effe anders: een tikkeltje meer uitgesproken.

And last but not least: de cowboy laarzen. Alles kan hoor, dus maak je niet druk over welke soort je moet kiezen. Van de korte cowboy laars, een middelhoge cowboy laars of een hoge cowboy laars, het valt allemaal binnen de trend. En cowboy laarzen gaan het best in subtiele kleuren als beige, zwart, offwhite en bruin, dus je weet wat je te doen staat. Check de collectie hier!

, <strong>&#8216;Foot trends:&#8217;</strong> dit gaan we dit jaar terugzien

, <strong>&#8216;Foot trends:&#8217;</strong> dit gaan we dit jaar terugzien

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Manfield