Nieuwe Fatboy is geen zitzak, maar een fashionstatement

CREDITS: Fatboy

Nadat Fatboy afgelopen maand al werd verleid tot een samenwerking met Daily Paper, hebben ze ondertussen alweer een oogje laten vallen op een ander kledingmerk.

Fatboy en Brut slaan handen ineen

Voor de 25e verjaardag van Fatboy, slaan ze ditmaal namelijk de handen ineen met het in Parijs gevestigde kledingmerk Brut. En daar waar Fatboy het bij Daily Paper exclusief bij zitzakken hield, durven ze met Brut net een stapje verder te gaan. Naast de befaamde zitzakken waar het merk bekend om is, komen ze nu ook namelijk met hele typerende jasjes.

Fatboy, <strong>Nieuwe Fatboy</strong> is geen zitzak, maar een fashionstatement
Foto: Fatboy

De jasjes van Fatboy en Brut

Het is trouwens niet heel gek dat Fatboy en Brut deze samenwerking aangaan. Sinds de oprichting van beide merken delen ze eigenlijk precies dezelfde visie: iconische producten op de markt brengen door gerecyclede materialen te gebruiken. Of nouja, noem het gerust upcyclen, want ze maken alles nét iets beter dan het al was.

De unisex patchwork-jasjes zijn daar absoluut geen uitzondering op. De nieuwe jacks halen hun inspiratie uit de klassieke Franse werkjassen die je in de jaren ’80 overal in Parijs op straat zag. Het katoen wat Fatboy doorgaans gebruikt voor hun zitzakken is daarnaast water- en vuilafstotend, dus jouw jassie is dat ook.

De zitzakken

Terug naar de ‘main event’, oftewel de zitzakken die Fatboy en Brut hebben ontwikkeld. Voor deze samenwerking heeft Brut volledige vrijheid gekregen in het ontwerp. Het resultaat mag er zeker zijn: net als het jasje zijn het patchwork-achtige geüpcyclede zitzakken die qua ontwerp veel doen denken aan de jassen. Elke zitzak komt met een afneembare zak die je daarna weer als tas kan gebruiken. Een zitzak zak dus. Ook stoer.

De Fatboy x Brut Original Slim zitzak is exclusief te verkrijgen op fatboy.com, terwijl de jassen juist weer exclusief te verkrijgen zijn op de website van Brut. Of je moet toevallig in Parijs zijn, in dat geval kan je langs 3 Rue Reaumur om je Fatboy x Brut jas te scoren.

Source:
Fatboy
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…