Ephemeral Tattoos verdwijnen na een jaar vanzelf!

Een tatoeage is natuurlijk een levenslange commitment. Er zijn dan ook miljoenen mensen die dat niet aandurven en daarom dus geen tatoeages nemen. Een oplossing is een hennatattoo, een plaktatoeage uit een pakje kauwgom. Maar met zo’n plakplaatje wordt je natuurlijk niet serieus genomen, dus wat nu? Daar is nu een oplossing voor ‘echte tattoos’ die maximaal één jaar blijven zitten!

Ephemeral Tattoos, Ephemeral Tattoos verdwijnen na een jaar vanzelf!
Foto: Atikh Bana

Ephemeral Tattoos

Geloofwaardig en niet permanent. Ephemeral tattoos zijn van een speciaal soort inkt welke gemakkelijk verwijderd kan worden. Elke tattoo artist kan zo’n tatoeage zetten. Het werkt namelijk precies hetzelfde als het zetten van een normale tattoo. Het geheim is de inkt, deze is van speciaal biologisch materiaal. De kleurstofmoleculen in deze inkt zijn veel kleiner dan die in traditionele tatoeage-inkt. Dit zorgt er voor dat een tattoo van deze inkt niet langer dan een jaar blijft zitten. Hij verdwijnt dus vanzelf na 1 jaar. Ben je de tattoo eerder zat, dan kan je tattoo artist hem gemakkelijk met zijn bestaande apparatuur verwijderen. Ideaal als je niet je hele leven aan je lichaamsversiering vast wil zitten!

Ephemeral Tattoos, Ephemeral Tattoos verdwijnen na een jaar vanzelf!
Foto: Tanja Heffner

Tattoos verwijderen

Normale tattoos verwijderen kan alleen met behulp van lasertechnologie. Het is enorm pijnlijk en het laat ook nog eens lelijke littekens achter. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke duur. Ephemeral Tattoos spelen hier perfect op in. Ze gaan vanzelf weg en laten geen littekens achter. Daarnaast kan je ze gemakkelijk laten bewerken, inkt hoeft niet meer worden overgetrokken. Het kan gemakkelijk worden verwijderd. Had de naam van je ex nou maar met deze inkt laten zetten…

Wanneer de Ephemeral Tattoos voor iedereen beschikbaar worden is nog de vraag, het project zit momenteel nog in de start-up fase.

https://www.youtube.com/watch?v=3I0sJcQ5Jyg