De hardste EK 2024-kits (tot nu toe)

CREDITS: adidas

Nog een maandje. Dan trek het Nederlandse sterrenensemble weer het geliefde Oranjeshirt aan.

Het shirt dat een ode brengt aan het iconische tenue van ’88. En hopelijk wordt dit tenue dan ook net zo iconisch als die van het jaar waarin we ons enige EK ooit wonnen.

De dikste tenues voor het EK van 2024

Of dat lukt, ligt toch echt aan de spelers zelf. En stiekem ook een beetje aan Koeman natuurlijk. Om te voorkomen dat we boze supporters op ons dak krijgen, laten we maar even achterwege hoe onze basiself zou luiden. Maar, onze bondscoach verrast ons iedere keer weer met zijn keuzes. Helaas niet altijd in positieve zin. Er is genoeg te bespreken, maar over smaak valt in ieder geval niet te twisten. Daarom hebben wij de dikste tenues voor het EK van 2024 even op een rijtje gezet.

Spanje

Het vuurrode thuistenue van Spanje bezorgt ons op de gemiddelde dag nog steeds nachtmerries als we terugdenken aan die ene nacht in Johannesburg. Daarom kijken wij dit jaar liever naar het tweede tenue met een gewaagde kleurencombi die verrassend goed uitpakt.

Kroatië

Normaal zijn we een witrood dambord gewend op het shirt van Kroatië, alleen dit jaar kiezen ze voor een rustiger patroon met minder blokken. Een goede keuze, wat ons betreft.

Turkije

Minimalistisch en strak. Dat is een beetje het tenue van Turkije voor het aanstaande EK samengevat. Normaal zijn we ook van Turkije een vuurrood tenue gewend, maar dit keer hebben ze het anders aangepakt. Met succes als je het ons vraagt.

Nederland

Misschien zijn we een beetje bevooroordeeld, maar het tenue van ons eigen kikkerlandje mag er ook zeker zijn. In het klassieke oranje, met een geribbelde textuur wat een beetje doet denken aan een slangenhuid. Wij zijn fan.

Denemarken

Dat de Denen modebewust zijn, wisten we allang. En dat laten ze nog maar eens zien met de nieuwe tenues voor het komende EK.

Source: