Dresscodes: party scene

Over iets minder dan een maandje begint officieel de tijd waar het bezoeken van feestjes toch wel iets hoger op het prioriteitenlijstje staat dan normaal.

We doelen natuurlijk op de zomperiode, amigo. En wij willen je graag een eindje op weg helpen.

Flaneren doe je met deze outfits

Want als jij van plan bent om te flaneren op elk feestje waar je bij kan zijn, dan moet je natuurlijk wel een beetje voorbereid van start gaan. Niet iedereen kan er als het mannetje bijlopen natuurlijk. Maar hé, jij in ieder geval wel als je de outfit tips die we hier opsommen nauwkeurig doorneemt. En maak je geen zorgen, we nemen niet alleen de feestjes mee die in de zomer vallen hoor. We houden ook rekening met de nieuwjaars- en kerstliefhebbers onder ons. Dus bij deze: dé outfits voor elke gelegenheid.

Bruiloften

Bij bruiloften heb je altijd iets meer context nodig voordat je een outfit kiest. De locatie en het type mensen die de bruiloft organiseren zijn de twee belangrijkste factoren om mee te nemen in de overweging. Hebben meneer en mevrouw van Binsbergen in Kasteel Duurstede hun bruiloft gepland staan? Ga dan gewoon voor een klassiek pak met een wit hemd, een leren riem en nette heren- of lakschoenen eronder. Maar anders kan je er best eens over nadenken om een nette lichtgrijze blazer te combineren met een goed passende chino. Of: een krijtstreeppak. Ook nice.

Gay Pride

De Gay Pride heeft een heerlijke feeststemming en sfeer. Iedereen gaat vaak volledig all out, maar we zijn zelf van de iets subtielere touches. Dus focussen we ons vooral op de accessoires. Regenboogkleurige armbanden, sokken, petten en kettingen laten ook al zien dat je voor de inclusief bent, amigo. Ook zo rock je een pride outfit.

Kerstborrel

Bij een kerstborrel heeft iedereen opeens heel snel de neiging om het netste pak dat ze hebben uit de kast te trekken. Laten we je alvast verklappen dat dat helemaal niet nodig is. Hou het lekker casaul met wat smart tinten. Een luchtig colbert gecombineerd met een strak wit hemd eronder doet al wonderen op een kerstborrel. En mocht je denken: “f*ck it, ik ga alsnog all out“, dan raden we in ieder geval een monochrome look aan. Dus of helemaal zwart, of helemaal donkergroen, of juist compleet bordeauxrood. Zo lang je maar niet in het midden gaat zitten. Casual inspiratie nodig, check dit artikel.

feestdag, <strong>Dresscodes:</strong> party scene
Foto: Coef

Halloween

Het is misschien een beetje komen overwaaien, maar het begint erop te lijken dat het serieus wordt genomen in Nederland. Deze is misschien wat lastiger, omdat het sowieso de bedoeling is dat je jezelf verkleedt, maar ook tijdens Halloween kan je stijlvol uit de deur lopen. Tijdens deze feestdag halen wij voornamelijk inspiratie bij onze helden zoals James Bond en Doctor Strange. Deze personages kan je namelijk nog vertalen naar een stijlvolle maar toch passende outfit voor Halloween. Ga alsjeblieft niet als een halvegare weerwolf de deur uit, want dan is het gegarandeerd janken bij zonsondergang.

Koningsdag

Ja, hij is al voorbij, maar hij gaat ook weer terugkomen. Laten we twee dingen meteen duidelijk maken: laat tijdens je festival bezoek alsjeblieft je shirt aan en kom vooral niet aanzetten met rood-wit-blauwe vlaggetjes op beide wangen. Wat je wél kan doen is een oversized retro oranje trui aan trekken en het combineren met donkere jeans. Een open oranje blouse met korte mouwen gecombineerd met een wit ondershirt behoort ook wel tot een van onze favo’s tijdens Kingsday. Het hoeft niet too much te zijn tijdens deze dag, zo lang je maar een beetje chauvinisme toont.

Nieuwjaar

Als wij zelf een feestdag mogen bedenken waar we wel all out gaan, dan is het nieuwjaar. Die “new year, new me” onzin daar geloven we niet in. We geloven er wel in dat je de laatste dag van het jaar in stijl moet afsluiten en dat begint bij je outfit. Een klassiek op maat gemaakt pak is voor ons daarom de way to go op je nieuwjaarsfeest. Zeker als je het combineert met donkere kleuren zoals marineblauw, antracietgrijs of gewoon zwart. Een stropdas of vlinderdas om het af te maken en voilá, je gaat stijlvol het oude jaar uit en het nieuwe jaar in.

roaring twenties
Foto: Screenshot The Great Gatbsy