Dr. Martens x Yohji Yamamoto: high fashion met een rauw randje

CREDITS: Dr. Martens

 

Deze maand bestaat het wereldberoemde merk Dr. Martens 60 jaar en dat vieren ze met niemand minder dan Yohji Yamamoto. De legendarische Japanse ontwerper heeft al voor veel opschudding gezorgd in de modewereld. Samen hebben ze de klassieke unisex 1460 boot omgetoverd tot een echt one-off exemplaar. Waarbij je zeker niet bang moet zijn om gezien te worden.

1460 YY Web boot: de ultieme samenwerking

Vakmanschap en bruikbaarheid zijn de kernwaarden van Dr. Martens en daar heeft onze grote vriend Yohji Yamamoto dan ook zeker op ingespeeld. Het design van de 1460 YY Web boot, de naam van dit stukje vakwerk, is gemaakt van Splice leather. Een zacht leer dat soepel aanvoelt en naast zeer stylish ook comfortabel is.

All-black met spider details

De boots zijn in de basis all black afwerkt met gouden web-details. Tussen de veters zit een zilveren spin, een echt kenmerk van Yohji Yamamoto zijn stijl. De 1460 YY Web boot is een echte mix van high fashion met een rauw randje, waardoor het zeker door kan als streetwear.

Wist je trouwens dat Yohji Yamamoto een van de eerste ontwerpers was die de classic Dr. Martens boot meenam op de runway. Waardoor het niet alleen meer een streetwear brand was, maar ook stijlvol gedragen kon worden.

De collectie is vanaf 25 april verkrijgbaar bij Dr. Martens voor een prijs van €640,-.

Foto: Dr. Martens