Dr. Martens en Denim Tears geven geschiedenisles in stijl

CREDITS: Dr. Martens

Geschiedenis vonden wij altijd maar een saai vak. Maar als het in de vorm van sneakers komt, dan heb je onze aandacht meteen te pakken.

Door de nieuwe samenwerking van Dr. Martens en Denim Tears die Britse elegantie combineert met Jamaicaanse tinten, zitten we dan ook op het puntje van onze stoel.

Dr. Martens x Denim Tears brengen lesje geschiedenis met nieuwe stappers

De nieuwe samenwerking is een poging om de geschiedenis van de Afro-Caribische diaspora terug te winnen. Een pad dat al langer wordt bewandeld door Tremaire Emory, creative director van Denim Tears. Al langere tijd brengt hij raciaal bewuste creaties op de markt die een combinatie maken tussen geschiedenis en mode. Met zijn creaties wil Tremaine de wereld verder blijven informeren over de Afrikaanse diaspora en vraagt hij aandacht voor de geschiedenis. Ditmaal doet hij dat in samenwerking met het Britse Dr. Martens. Een leerzame les geschiedenis in de vorm van nieuwe schoenen dus.

Dr. Martens, <strong>Dr. Martens en Denim Tears</strong> geven geschiedenisles in stijl
Foto: Dr. Martens

Look van de Dr. Martens x Denim Tears schoenen

De Britse elegante van Dr. Martens wordt dan ook heerlijk gecombineerd met de Caribische cultuur. Zo zien we een ontwerp gebaseerd op de Union Jack, die is omgedraaid met de kleuren van de Jamaicaanse vlag. Dit ontwerp is te zien op de voorkant van de klassieke 8-eye 1460 laars en de Penton loafer schoenen. Beide schoenen zijn voorzien van soepel en veerkrachtig leer, dat weer de Britse elegantie van Dr. Martens aantoont.

Details van de nieuwe samenwerking

De nieuwe schoenen zijn verkrijgbaar in puur zwart of felrood en hebben traditionele DMS-zolen. Allebei de stappers worden handgemaakt in de origineel Dr. Martens fabriek en komen met Goodyear welt stitch. De kwaliteit is dus al helemaal om door een ringetje te halen. Vanaf 17 oktober is de nieuwe collectie beschikbaar op de site van zowel Dr. Martens als Denim Tears. Check hieronder nog even de foto’s van de heerlijke nieuwe stappers.

Source: