Dr. Martens x Alpha Industries: kenmerkend DNA voor de nieuwe generatie

CREDITS: Alpha Industries

Veerkracht en authenticiteit. Dat zijn de kenmerken waar het bij zowel Dr. Martens als Alpha Industries decennialang om draait.

De gedeelde essentie van beide merken wordt dan ook als inspiratiebron gebruikt voor de nieuwe samenwerking.

DNA van Dr. Martens en Alpha Industries doorgegeven aan de nieuwe generatie

Tijdens de nieuwe lancering gaan Dr. Martens en Alpha Industries dan ook terug naar de workwear roots waar het bij allebei de merken begon. Zo wordt de MA-1 flight jacket van Alpha Industries, een jas die eerst werd uitgegeven aan de US Air Force, geëerd tijdens de nieuwe samenwerking. Ook worden de originele ‘1460’ laarzen van Dr. Martens nog eens op de tekentafel gelegd. En als we snel een kijkje nemen naar de 1460 ‘Ben’ en ‘Tarik’, dan mogen we concluderen dat het originele DNA feilloos is doorgegeven aan de nieuwe generatie.

Dr. Martens, <strong>Dr. Martens x Alpha Industries:</strong> kenmerkend DNA voor de nieuwe generatie
Foto: Alpha Industries

Nieuwe Dr. Martens laarzen met een vleugje Alpha Industries

De ‘Tarik’ laars bestaat bijvoorbeeld uit glad leer en nylon, waardoor de utility focus van de MA-1 terugkomt in de laars. De laars komt met rode en zwarte veters, terwijl de originele gele welt stiksels van Dr. Martens ook nog te vinden zijn op de laars. Onder het stiksel is er een tong te vinden van Alpha Industries die uitneembaar is. De ‘Ben’ laars heeft, net als de ‘Tarik’, een bovenkant van nylon en olijfgroen leer. Verder komt de laars met een treklipje van Alpha Industries en zakken op de enkels.

Samenwerking gaat verder dan alleen laarzen

Een echte werker draagt natuurlijk een rugzak met zich mee. Daarom komt de nieuwe lancering ook met de ‘Alpha’ rugzak. Een rugzak die niet alleen stijlvol, maar bovenal praktisch is. De tas komt met een mix van glad leer, Kiev leer en nylon en is net als de laarzen voorzien van hetzelfde Alpha Industries treklipje. Daarnaast komt de rugzak met extra veel vakken, zodat je altijd ruimte genoeg hebt. Check hier de foto’s van de heerlijke samenwerking.