Mancave inspiratie: 20 ultieme voorbeelden

CREDITS: MAHZA D'BRATA | Unsplash

De mancave. Een legendarische plek waar al je mannendromen uitkomen. Geen gezeik, geen zeur, alleen maar toffe dingen waar jij blij van wordt. Hier show je items die een verlengstuk zijn van jou: van motoren tot whisky en van een 325-inch mega tv tot een pooltafel.

Mancave kijkvoer

Een mancave hoort naast de praktische redenen, ook stijlvol te zijn. Het oog wil ook wat. Maar omdat we niet allemaal aangeboren interieurdesigners zetten we graag inspiratie voor je op een rijtje. Niet iedereen komt namelijk weg met laminaat, een bank, een tv en een PlayStation.

Tips

Zomaar uit het niets beginnen kan soms mooi zijn, maar een aantal basistips is geen overbodige luxe. We zetten er een aantal op rij voor je, om daarna onze inspiratie met je te delen:

  • Research: voordat je gaat beginnen met het inrichten van de mancave is het goed om van tevoren even research te doen. Iconische bars en clubs zijn niet voor niets bij veel mensen bekend, dus ben ook zeker niet bang om een paar toffe ideeën te stelen. (en dat stukje hebben hier dus eigenlijk voor je gedaan).
  • Je eigen thema (of géén thema): ingelijste foto’s van grote sporthelden zijn leuk, maar als dit eigenlijk niet bij je past kun je het beter laten. Je mancave hoeft niet per se een sports bar te worden.
  • Balance is key: veel mannen zijn geneigd hun mancave in te richten rondom een centraal punt. Vaak is dit bijvoorbeeld een voetbaltafel, air hockeytafel of een tv. Dit is een goed startpunt, maar het kan ook overweldigend zijn. Balans is daarom key. 
  • Blijf je stijl: ondanks dat je verschillende elementen in je mancave wil, is het belangrijk om alles wel in één stijl te houden. Je eigen stijl, welteverstaan.
  • Wél neon: vaak zijn neon lights een no go. Van bonte 80’s cocktailclubs tot twijfelachtige op-de-tafel-dans-bars, vaak is neon eerder fout dan stijlvol. Maar neon in een mancave: altijd goed!

Goed, tip1 is dus research. En zoals gezegd hebben wij dit al voor je gedaan. Hierbij 30 ultieme voorbeelden die je kunt gebruiken als inspiratie. Pinterest: thank you!