Dit is wat jouw haarstijl echt over jou zegt

Voor de één is zijn kapsel zijn kindje en moet het altijd perfect in model zitten. Voor de ander is een bezoekje aan de kapper enkel uit noodzaak en is zijn kapsel een gevalletje: als het maar uit m’n gezicht zit. Welke van de twee types je ook bent en wat jouw haarstijl ook is, het zegt zeker iets over jouw persoonlijkheid.

Jouw kapsel zegt namelijk meer over je dan je denkt. Ten minste, volgens een paar haarstylisten en een paar vrouwen. Of ze gelijk hebben? Geen idee, maar lees vooral door. Wij zijn benieuwd of jij vindt dat jouw haarstijl inderdaad bij jouw persoonlijkheid past.

De man bun

De man bun zorgde voor aardig wat gespreksstof, zodra hij op steeds meer mannelijke hoofden verscheen. Het is een simpele haarstijl, wat de een fantastisch vindt en de ander verafschuwt. De man bun is een typische haarstijl voor de man die een kappersbeurt te lang op zich laat wachten en besluit to go with the flow. Hij gooit zijn lange haar in een knotje, voor het gemak. Wat het over jouw persoonlijkheid zegt? De man met de man bun probeert nonchalant en zorgeloos over te komen, terwijl zijn knotje stiekem perfect op z’n hoofd zit… Hij doet zijn best om er zo nonchalant mogelijk uit te zien en drinkt het liefst biologische koffie met veganistische carrot cake in dat hippe tentje om de hoek.

https://www.instagram.com/p/BOZxjyTg4Pj/?taken-by=manbunsdaily

Zijscheiding

Alle mannen met een zijscheiding worden graag over één kam geschoren (haha): ze zijn namelijk allemaal netjes, hebben alleen cardigans in jullie kast liggen en golfen graag. De man met de altijd-nette-zijscheiding is erg verzorgd en dit is te zien in zowel kleding als kapsel. Hij gaat waarschijnlijk alleen naar restaurants met twee sterren of meer en drinkt op zondag decadent met de maten een glas goede whiskey. Niks mis mee natuurlijk.

Korte kuif

De korte kuif is een simpele, misschien wel meest voorkomende haarstijl onder mannen. Het is een simpel kapsel en zo is de man die hem draagt ook vaak. Simpel, eerlijk en vriendelijk. Hij wil niet de te gekke, hippe, populaire guy zijn maar is gewoon die gezellige vriend die altijd in is voor een gezellig biertje.

Buzz cut

Als we het over het makkelijkste, luchtigste kapsel ooit hebben, hebben we het natuurlijk over de buzz cut. Een kort kapsel, volledig op dezelfde lengte getrimd. Het kapsel is recht voor z’n raap en geeft de man een ready to go uitstraling. De man met dit kapsel is vaak praktisch en gemakkelijk ingesteld. Hij houdt niet van teveel foefjes en dingetjes, maar is recht voor z’n raap en eerlijk. Hij spendeert weinig tijd voor spiegel, simpelweg omdat hij dat niet heel belangrijk vindt. Of is hij gewoon lui? In ieder geval in de man met de buzz cut simpel en makkelijk. Geef hem een biertje en een goede voetbalwedstrijd en hij vermaakt zich prima.

De pompadour

De pompadour blijven we al jaren terug zien en anno 2018 is hij erg populair in combinatie met een fade of undercut. Mannen die niet bang zijn iets langer voor de spiegel te moeten staan en graag meegaan met trends, rocken dit kapsel. Het is trendy, mooi en vooral heel hip. Wat dit over jou zegt? Je bent waarschijnlijk best vol van jezelf. Je geeft veel om je uiterlijk en wat anderen van jou vinden. Je wil niet buiten de boot vallen en speelt graag het toneelstukje van hippe man mee met dit kapsel. Je vindt het dan ook niet erg hiervoor langer voor de spiegel te staan dan jouw vriendin. Een beetje egoïstisch maar ach, als je haar maar goed zit.

Comb over

De comb over of simpelweg de overkammer is een typisch gevalletje ik-word-bijna-kaal-maar-probeer-het-te-negeren. Je kan het maar beter aan jezelf toegeven, net zoals veel andere dingen in je leven. Niet blij met je baan? Neem ontslag. Ongelukkig in je relatie? Maak het uit. Mannen die ontkennen dat ze kaal zijn, ontkennen vaak wel meer dingen in hun leven. Geef je over en geef toe hoe het echt zit, het zal je goed doen, dat beloof ik. Zie vervolgens het puntje hieronder – voor als je straks écht kaal bent.

haarstijl, Dit is wat jouw haarstijl echt over jou zegt

Kaal

Soms zitten je genen nou eenmaal niet mee en ben je niet gezegend met een volle bos sprankelend haar. Of wellicht heb je een weddenschap verloren. In ieder geval, kaal zijn is geen probleem! Je bent zeker niet de enige. 30% van de mannen begint kaal te worden rond zijn 30ste. Het belangrijkste is het moment dat jij kiest om volledig kaal te gaan. Zorg dat jij dit moment zelf kiest – en niet tot het uiterste wacht met die drie haartjes die nog over zijn zelf weg te scheren. Embrace the baldness en je bent een zelfverzekerde, volwassen man die inziet dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan een volle bos haar hebben.

Zelfde kapsel

Ben jij die man altijd het eeuwige oude zelfde kapsel heeft? Noem het jouw signature style. Je hebt dit kapsel al zo lang, het zou net zo goed naar jou vernoemd kunnen worden… Wat dit over jou zegt? Je houdt waarschijnlijk van tradities. Durft niet zo goed nieuwe dingen aan. En je bent voorspelbaar. Van muzieksmaak tot jouw kapsel, alles blijft waarschijnlijk jarenlang hetzelfde bij jou… Misschien is het eens tijd voor verandering?