De iconische marine-silhouetten van Dior in de FW 23/24-collectie

CREDITS: Dior

Wanneer Kim Jones weer eens zijn creative geest mag botvieren op de collectie van een designermerk, dan zijn we meteen sold.

Bij de nieuwe 2023-2024 wintercollectie van Dior is dat absoluut niet anders.

Oude tijden op zee herleven

Want, eerlijk is eerlijk, deze man weet altijd de perfecte balans te vinden tussen looks uit het verleden, heden én toekomst. En dat zie je gelijk terug in de keuzes voor de mannencollectie voor de winter. De nieuwe collectie is sterk geïnspireerd op de looks van oude zeelui, en om die keuze te begrijpen moeten we even 65 jaar terug in de tijd, naar 1958 om precies te zijn. In dat jaar presenteerde Yves Saint Laurent namelijk voor het eerst haar ontwerpen en legde daarmee de basis voor de toekomstige haute couture-collecties. En daar wil Kim Jones nu zijn eigen draai aan geven.

Eigentijdse varianten in Dior’s nieuwe collectie

De nieuwe collectie ontworpen door Kim Jones bestaat dus voornamelijk uit eigentijdse varianten. Een perfect voorbeeld van zo’n eigentijdse variant is het pullover-jack, gecombineerd met een ruimvallende bermuda die daarmee een ode brengt aan het silhouetten -model dat in 1958 gepresenteerd werd. Daarnaast zien we typerende keuzes zoals gelikte anoraks, bijpassende emmerhoeden, driekwart mouwen en de opvallende high-end versie van de ‘Wellington’-laars. Leuk feitje: deze laars is gemaakt met behulp van de nieuwste 3D-printtechnologie. Haute couture at it’s peak.

Details over de Dior 23/24 wintercollectie

Gelukkig voor ons hoeven we niet meer alleen voor ons scherm te kwijlen naar de foto’s. De wintercollectie van Dior en Kim Jones is sinds 24 augustus namelijk al beschikbaar in de winkels. Afijn, je bestelling ligt natuurlijk niet zomaar op je deurmat, dus maken wij je alsnog blij met wat foto’s van de nieuwe collectie. En nu maar hopen dat we niet buiten de boot vallen als we een keertje de haven bezoeken in onze nieuwe Dior-look.

Source: